Ondernemers centraal in 'Dag van de Ondernemer'

mainImage
Ondernemers centraal in 'Dag van de Ondernemer'


Leidschendam-Voorburg kan niet zonder ondernemers. Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Gistermiddag zetten drie ondernemers hun deuren voor ons open. Heel leuk om te zien en te horen wat zij met lef en doorzettingsvermogen hebben bereikt. Daarom staan zij vandaag centraal tijdens de Dag van de Ondernemer.

Ondernemers zorgen ervoor dat het prettig is om hier te wonen, te werken en te recreëren. De gemeente schept daarom graag een klimaat waarin ruimte is voor goed ondernemerschap, door hen te stimuleren en te faciliteren waar mogelijk.”

 Op bezoek bij…

De spotlight staat dit jaar op vier bevlogen ondernemers: Casper van Leeuwen van NuoVeni, Marc Duijs van Sport2000, Undine Eckardt van Undine Lederwaren en Hidde en Matthijs van Jeursen van Jeursen Design. De ondernemers deden, samen met de wethouders Van Eekelen, Stemerdink en Rouwendal, de accountmanager bedrijven, centrummanager en bestuursleden van MKB Leidschendam-Voorburg, een ronde langs elkaars bedrijven. Een uitgelezen moment om kennis met elkaar te maken, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

De aftrap was bij Casper van Leeuwen, een betrokken vastgoedeigenaar en ondernemer op het Bedrijventerrein Essesteijn. Als jonge ondernemer is hij een voorbeeld voor anderen op het gebied van duurzaamheid. Een andere ondernemer die verder kijkt dan zijn eigen zaak, is Marc Duijs. Hij zet zich al jaren in om de levendigheid in winkelcentrum Julianabaan te vergroten. Tot slot bezocht de delegatie een bezoek aan het bedrijf van Undine Eckardt, al jaren een vertrouwd gezicht in het Huygenskwartier Voorburg. Ook zij kijkt als actieve ondernemer naar het belang van een goed functionerend winkelgebied en organiseert diverse evenementen, zoals de Sinterklaas- en Kerstwerkplaats. Dat samenwerking versterkt, bewijzen deze ondernemers als geen ander. Aan Jeursen Design wordt in december nog een bezoek aan gebracht.

Dag van de Ondernemer

MKB Nederland heeft elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. De ruim 1,5 miljoen ondernemers in Nederland worden op die dag bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Het ondernemerschap wordt gevierd! Meer weten? Ga naar dagvandeondernemer.nl.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg

 

 


Foto: Digitaal Dagblad