Nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw

mainImage
Nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw

De gemeente Den Haag investeert in de realisatie van een nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw De Titaan voor groeiende innovatieve bedrijven, zogeheten scale-ups. Dat zijn bedrijven die na de startfase flink doorgroeien. De focus ligt vooral op de doelgroep die werkt aan innovaties voor een betere wereld. De Titaan ligt direct naast de Caballero Fabriek en in de Binckhaven, dé startup hub van Den Haag.

Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie): “Voor de economische groeikracht van Den Haag zijn jonge, innovatieve ondernemingen en creatief talent van groot belang. Het programma Impact Economy werkt aan het vestigingsklimaat voor startups en scale-ups die met innovaties werken aan een betere wereld. Jarenlang was er een tekort aan ruimte voor jonge bedrijven die zich in Den Haag wilden vestigen in een creatief industrieel milieu als de Binckhaven. Met de Titaan maken we een enorme sprong door voor deze doelgroep maar liefst 11.000 m² aan ruimte te realiseren. Ze dragen niet alleen sterk bij aan groei van werkgelegenheid, maar trekken ook talent en investeerders aan. Daarnaast wordt het voor grotere bedrijven nog interessanter om zich in Den Haag te vestigen of te blijven.”

Ook wethouder Richard de Mos (Economie) is blij met de komst van het bedrijfsverzamelgebouw: ”Dit College biedt meer ruimte aan het mkb en innovatie. Er is dringend meer bedrijfshuisvesting nodig in Den Haag, zeker voor ambachtelijk werk in de maakindustrie zoals reparatie- en productiebedrijven. De markt pakt dit nog onvoldoende op. Daarom helpen wij daar nu actief bij.


Foto: Digitaal Dagblad