Marcel Commers: 'Beltona Sportswear ligt op koers’

mainImage
Marcel Commers: 'Beltona Sportswear ligt op koers’

De bekende Voorburger Marcel Commers baarde opzien door circa twee jaar geleden, samen met plaatsgenoot Wim van Leeuwen, Beltona Sportswear, over te nemen. De beide ondernemers zagen hun leven toch enigszins veranderen.

Marcel Commers maakt exclusief voor Voorburgs Dagblad de (tussen)balans op. ,,Vooropgesteld, we liggen met Beltona op koers’’, zegt Voorburger vanochtend met een groot Wilhelmus-hart op de immer gezellige houten banken van Coffee Works aan de Parkweg. ,,Bepalend in deze branche zijn de voorraden. We hebben voor enorme bedragen in onze vestiging in de Plaspoelpolder aan bestelde sportkleding en allerlei accessoires liggen. Wim van Leeuwen is met zijn achtergronden als financieel expert er een meester in om dit hele traject te bewaken. Ik heb veel respect voor hem. Zijn beste jaren komen nog’’.

Ambities

,,Inmiddels kijken we verder dan alleen Nederland’’, vervolgt Marcel Commers. ,,Zo zijn we bezig om de Belgische markt verder uit te bouwen. In de toekomst liggen onze ambities ook in Duitsland, Roemenie en Polen. Maar Nederland en België hebben momenteel onze prioriteiten. Zo zijn we een sterke speler in de regio Haaglanden door een groot aantal sportclubs van kleding en bijbehorende spullen te voorzien. We zijn ook inmiddels kledingsponsor van de BVO Emmen geworden. In België hebben we een contract met het in de hoogste klasse uitkomende Lokeren. Het is geweldig om op deze manier ook het Belgische voetbal én leven te ervaren. Het zegt genoeg dat een bezoek aan Lokeren vaak gepaard met het boeken van een hotelletje’’.Beltona Sportswear is kledingsponsor van Emmen dat zijn debuut maakt in de eredivisie. Het tenue ziet er in ieder geval fraai uit. 

Emmen

Emmen komt zondag naar het Car Jeans Stadion om tegen ADO Den Haag zijn eredivisiedebuut te maken. Beltona Sportswear fungeert dan ook voor deze historische wedstrijd als balsponsor. ,,Hoe mooi kan zoiets zijn?’’, lacht Marcel Commers. ,,Heel Emmen kijkt naar deze wedstrijd uit. We vonden het aardig om ons op deze wijze zichtbaar te maken. Als Voorburger en medebestuurslid van Wilhelmus draag ik ADO een warm hart toe. Maar zakelijk gezien ben ik niet ontevreden als een zege van Emmen veel losmaakt. Dan vliegen de shirts tenslotte nog harder over de toonbank…..’’

RKAVV

In Leidschendam is zondaghoofdklasser RKAVV een dankbare relatie van Beltona Sportswear. ,,Een aansprekende en grote amateurclub waar we perfect mee samenwerken’’, aldus Marcel Commers. ,,We komen er graag. Er zijn goede afspraken met het bestuur te maken en het is er altijd reuze gezellig. We hechten veel waarde aan een goede en langdurige relatie’’.

Vanzelfsprekend?

Toch moet Marcel Commers erkennen dat het gunningscircuit heden ten dage niet meer vanzelfsprekend is. ,,We bieden écht kwaliteit voor scherpe prijzen’’, denkt hij hardop. ,,Sterker nog, we zijn een serieuze en grote speler op de (sport)kleding markt. Het is niet voor niets dat ook steeds meer bedrijven ons weten te vinden. Zo heeft bijvoorbeeld kinderdagopvangorganisatie Vlietkinderen een paar honderd ballen besteld en leveren we aan diverse ondernemingen de bedrijfskleding’’.

Tender

Marcel Commers: ,,Maar we merken dat vooral verenigingen voor hun kleding soms een tender uitschrijven waar ze dan tien merken voor uitnodigen. Ik vind dat heel bijzonder en vaak is het een traject waar je je moet afvragen of je hier tijd en energie in wil steken? We kennen de markt tot in alle details. Zo tender heeft weinig zin. Het gaat om kwaliteit, de prijs én een stukje loyaliteit. Dan heb je met elkaar de grootste kans op een succesvolle kledinglijn voor je leden’’.

Voorspelling

Aan een voorspelling van ADO Den Haag- Emmen waagt Marcel Commers zich vooralsnog niet. ,,Het belooft sowieso een mooie dag te worden’’, zegt hij. ,,We gaan eerst met relaties ontbijten, dan de wedstrijd bekijken, waarna de traditionele ‘derde helft’ volgt. Geloof me, daarin gaat het vast en zeker een boeiende 3-3 worden….’’.

Door Bart Bakker

 


| Foto: Digitaal Dagblad