Louise over ‘Loot by Schiffmacher: ‘Vet Cool (!)’

mainImage
Louise over ‘Loot by Schiffmacher: ‘Vet Cool (!)’

Louise Schiffmacher geeft een exclusief interview over haar eerste gevoel bij de nieuwe sieradenlijn ‘Loot by Schiffmacher’. De Amsterdamse is hiervoor samen met haar bekende partner Henk de afgelopen tien dagen in Bali geweest. Nadat de eerste ontwerpen werden gemaakt, zorgden hun businesspartners Marieke Deckers en Brigitte Brus er voor dat er op de Trade Mart beurs in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste exemplaren waren te bewonderen.

,,Vet cool’’, lacht Louise. ,,Ik ben hier echt heel blij mee. Dit is een uitermate goed begin. Zoals bekend is een goed begin het halve werk. We gaan er met z’n allen voor. In twaalf dagen hebben we een knappe prestatie neergezet. Henk en ik zijn net terug uit Balie waar we verder aan de ontwerpen hebben gewerkt. De tijdsdruk was natuurlijk absurd, maar het bleek belangrijk om de juiste taal met ‘locals’ te spreken. Het is allemaal prima gelukt. We kwamen met ontzettend lieve mensen in aanraking. We voelden elkaar perfect aan. Normaal gesproken doe je over zoiets drie maanden, maar nu gebeurde dat nu in twaalf dagen’’.

Henk en Louise Schiffmacher zijn nu zo’n 25 jaar samen. Ze kunnen weliswaar een boek over hun leven schrijven, maar hun nieuwe lijn ‘Loot by Schiffmacher’ zou er een bijzonder hoofdstuk in krijgen’’.

,,We hebben uit allerlei landen altijd verschillende sieraden verzameld’’, vertelt de kunstenares. ,,Nu sta je opeens op een hele moderne beurs. Dat is eigenlijk best grappig en leuk. Ik zie dan ook ontzettend veel kansen voor onze ‘lijn’. Het bijzondere is dat we nu nauw samenwerken.  Marieke Deckers en Brigitte Brus zijn twee pitbulls maar wel met een zacht huidje. Ze wisten te overtuigen van alle mogelijkheden en ze geven ons de vrijheid om onze creativiteit uit te voeren. De lat is hoog gelegd. Nu gaan we verder bouwen’’.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad