Leren van ‘vreemde’ taal bij peuteropvang 'De Lusthof'

mainImage
Leren van ‘vreemde’ taal bij peuteropvang 'De Lusthof'

Bij peuteropvang de Lusthof, onderdeel van Vlietkinderen kinderopvang, wordt er sinds kort gewerkt met een Engelstalig programma van Early Bird. Het programma heet: ‘Benny’s Playground’, dit is een Engelstalig activiteitenprogramma voor peuters dat volledig aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Samen met Benny, de handpop, zingen en spelen de kinderen in het Engels en leren ze woordjes en korte zinnen. De pedagogisch medewerkers volgden een gecertificeerde training om deze methode goed in de vingers te krijgen.

Bij Vlietkinderen wordt op meerdere locaties met deze methode gewerkt en de ervaringen zijn heel positief, de kinderen vinden het heel leuk, maar ook ouders en  medewerkers zijn enthousiast.  

Doorgaande ontwikkellijn met de basisschool

Annet, een ervaren pedagogisch medewerker, zegt hierover:Waarom hebben we gekozen voor dit activiteitenprogramma? Omdat het een superleuk programma is natuurlijk, maar vooral omdat we hiermee de doorgaande ontwikkellijn met de basisschool inhoud geven. Op basisschool de Lusthof, waar we nauw mee samenwerken, starten ze namelijk in de kleutergroepen ook met Engels.”

Jong geleerd…

Het leren van een vreemde taal, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! De oren van jonge kinderen staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Benny's Playground benut die kans door peuters op een speelse manier kennis te laten maken met de Engelse taal. Het programma is gebaseerd op de natuurlijke taalverwerving en volledig gericht op het luisteren, begrijpen en spreken. Kijk voor meer informatie hierover op www.earlybird.nl

Bron: Vlietkinderen

 


Foto: Digitaal Dagblad