Komen er met Pasen toeristen naar Ldam-Vbg?

mainImage
Komen er met Pasen toeristen naar Ldam-Vbg?Leidschendam-Voorburg hoopt er in de winkelgebieden Het Huygenskwartier en het Damcentrum een graantje van mee te pikken. Hoewel het gisteren nog relatief rustig was in de Herenstraat zijn er veel kansen aanwezig dat er de nodige toeristen naar de pittoreske straat komen.

Het paasweekeinde trekt dit jaar namelijk 850.000 buitenlandse bezoekers, 100.000 minder dan een jaar geleden, verwacht NBTC Marketing. Met Pasen gaan ook zo’n 400.000 Nederlanders met vakantie. De helft van hen brengt de paasdagen door in eigen land.

De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Duitsland en België. Buurland Nederland zien zij als een geliefde bestemming voor met name korte vakanties, aldus NBTC Holland Marketing dat becijferde dat de buitenlandse toeristen komende dagen gezamenlijk ongeveer 250 miljoen euro uitgeven.


Om te voorkomen dat de bezoekers steeds naar dezelfde bekende locaties gaan als Amsterdam en de Bollenstreek, worden ook andere regio’s onder de aandacht gebracht. Duitsers worden gewezen op de negen Hanzesteden in Gelderland en Overijssel, zoals Kampen en Deventer.

Toeristen worden eveneens geattendeerd op dertig kastelen in het hele land die bezocht kunnen worden. Omdat wisselvallig weer wordt voorspeld, zal er weinig worden gekampeerd. Druk wordt het wel in de hotels en op de bungalowparken, aldus NBTC Holland Marketing.

(Haagsche Stadsfiets, ideaal om bij mooi weer de stad te ontdekken; bron: ANP) Waarom hebben we geen Voorburgse stadsfiets? Een idee voor de gemeente om deze in het leven te roepen?

 


| Foto: Digitaal Dagblad