Is de (horeca)balans zoek in het Huygenskwartier?

mainImage
Is de (horeca)balans zoek in het Huygenskwartier?

De gemeente heeft een extern bureau ingehuurd om een aantal feiten uit te werken met betrekking tot de detailhandel-visie, die ook geldt voor het Huygenskwartier. Onlangs is een aantal ondernemers met de gemeente al een rondgang begonnen om zo hun bijdrage te leveren aan de detailhandel visie. Ondanks dat deze visie nog in de gemeenteraad moet worden behandeld en ook nog niet klaar is, levert de situatie in de Herenstraat en omgeving nu al diverse meningen en discussie op.

Onze redactie stelde daarom zelf ook een onderzoek in. Na een rondgang blijkt dat er inmiddels twaalf kapperszaken zijn. Je moet tenslotte ergens je haar laten knippen, dus waarom niet in het Huygenskwartier....

Een optelsom van de horeca-zaken geeft een veel hoger cijfer. Er zitten momenteel maar liefst 34 horeca-zaken in een gebied van een paar kilometer. Als de winkels worden meegeteld die een drankje of koffie schenken die geen horecabestemming hebben, dan komt men in de Herenstraat en omliggende zaken op 39 zaken die iets met horeca doen. Daar komt nog eens bij dat er naast het verdwenen 'Aangenaam' een kroeg bijkomt en dat er ook naast Meatpoint binnenkort een brasserie wordt geopend.

De meningen zijn sterk verdeeld. Sommige ondernemers spreken van een krankzinnige en uit de hand gelopen situatie waarin de concurrentie onder de horeca moordend is. Anderen zijn vooral een voorstander van daghoreca en niet van teveel avondhoreca. Over een maanden bezit het Huygenskwartier meer dan veertig zaken. Wat zal de gemeenteraad hier van vinden....?

Geef uw mening op onze Facebookpagina.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad