Is ADO populair in Leidschendam-Voorburg?

mainImage
Is ADO populair in Leidschendam-Voorburg?

ADO Den Haag heeft over het seizoen 2017-2018 een verlies van 3,1 miljoen euro geleden. De eredivisieclub is desondanks optimistisch over het financieel herstel omdat het verlies een stuk lager ligt dan de 4,5 miljoen euro waarop gebudgetteerd was.

”Mede dankzij de Chinese grootaandeelhouder United Vansen zetten we sneller dan verwacht stappen in de richting van herstel”, meldt ADO op zijn website.

Een seizoen eerder leed ADO een verlies van 3,2 miljoen euro. De opbrengsten in seizoen 2017-2018 stegen met 5 procent naar 16 miljoen euro. Door het uitbreiden en versterken van de selectie liepen de kosten echter ook met gelijke tred op. ,,Dankzij de in het vooruitzicht gestelde kapitaalinjecties vanuit China heeft ADO in alle rust kunnen bouwen aan een verbetering van de financiële basis”, stelt ADO, dat ook ziet dat dankzij de sportieve prestaties (ADO werd 7e) de club weer ,,leeft in de regio en daarbuiten”

Dit laatste statement vanuit ADO is interessant. Nog altijd is er voor ADO veel eer te behalen in Leidschendam-Voorburg, dat inmiddels is uitgegroeid naar een stad van bijna 80.000 inwoners. Zelden ziet men op de dagen van de thuiswedstrijden van ADO mensen in Leidschendam-Voorburg op straat lopen met ADO-sjaals of petten. Ook tijdens bijeenkomsten van ondernemend Leidschendam-Voorburg wordt er vrijwel nooit over ADO gesproken of is de club hier zichtbaar. Kortom, er liggen met zo'n grote gemeente om de hoek nog veel uitdagingen voor de directie van de Haagse BVO om het stadion voller te krijgen.

 


Foto: Digitaal Dagblad