Investeren in tweede kans voor ex-gedetineerde vrouwen

mainImage
Investeren in tweede kans voor ex-gedetineerde vrouwen

Met crowdfunding groeit Rebelz naar haar derde vestiging: Rebelz op de Binckhorst. Rebelz is niet zomaar een restaurant, want hier werken ex-gedetineerde vrouwen die naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt worden begeleid. In de keuken maken zij de heerlijkste streetfood gerechten. Om het Haagse restaurant mogelijk te maken is financiering nodig voor de inrichting, het terras en de keuken. En daar kan iedereen via crowdfunding aan bijdragen. “Zo investeer je in heerlijk eten en een goede zaak”, aldus oprichters Karin Nijman en Klaasjan Krook.

Eerder openden Nijman en Krook al een Rebelz vestiging in Rotterdam en Nieuwersluis. Nijman: “Een bezoek aan Rebelz doet je beseffen dat we allemaal in ons leven gelukkige en minder gelukkige keuzes maken. Niemand weet vooraf het exacte verloop van het leven. Daarom geloven wij dat iedereen een tweede kans verdient. Een gedachte waar we een breed draagvlak voor willen creëren in onze maatschappij. Met onze derde vestiging willen we een volgende stap zetten om onze impact te vergroten.” Bij Rebelz op de Binckhorst zullen elk jaar 10 tot 15 ex-gedetineerden naar een nieuwe werkplek begeleid worden.

Het restaurant staat al in de stijgers, maar voor de inrichting, het terras en de keuken is nog financiering nodig. Investeerders die via crowdfunding bijdragen verstrekken een lening van 5 jaar met 6 procent rente. Krook: “De crowdfunding campagne is vliegend van start gegaan. We krijgen niet alleen steun van vrienden en trouwe gasten uit Rotterdam en Nieuwersluis, maar ook van wildvreemden. Dat geeft echt een kick.” Investeren kan vanaf 100 euro via het crowdfunding platform van Oneplanetcrowd. ASN Bank faciliteert de crowdfundingcampagne via haar platform Voor de Wereld van Morgen. Dit sluit aan bij het doel van de bank om duurzame vooruitgang te stimuleren, onder meer samen met sociale ondernemers.

Bij Rebelz op de Binckhorst kun je straks op elk moment van de dag terecht voor heerlijke maaltijden, borrels en zakelijke meetings. De opening staat gepland voor september Nijman: “Gasten kunnen dit jaar nog in de nazomerzon genieten van een hapje en drankje aan het water.”


Foto: Digitaal Dagblad