Interview John Prins over de verkoop van 'Bernard'

mainImage
Interview John Prins over de verkoop van 'Bernard'

Horeca-ondernemer John Prins was de afgelopen maanden één van de meest besproken inwoners van Leidschendam-Voorburg. Om allerlei redenen zou hij visrestaurant Fruits de Mer hebben verkocht en zou hij noodgedwongen restaurant Bernard in de verkoop moeten doen. ,,Allemaal grote onzin'', reageert John Prins exclusief in cafe/restaurant The Fox dat net als 'Luden' op het Plein in Den Haag tot zijn bedrijf 'Prins Horeca' behoort.

,,Ik word wel eens moe van al die verhalen'', vervolgt John Prins. ,,Leidschendam-Voorburg is een in dit opzicht een bijzondere gemeente. Maar ik weet gelukkig zelf hoe het zit. De reden van verkoop van Fruits de Mer en Bernard is dat ik mezelf heb voorgenomen om het op mijn veertigste  rustiger aan te gaan doen. Op 9 september is het zover. Ik heb mijn droom waar kunnen maken ben een droomhuis voor m'n gezin aan het bouwen. Ik ga genieten van mijn kinderen waarvan ik wil dat hun vader ze ziet opgroeien. Bij 'Bernard' speelde mee dat mijn gewaardeerde ouders Tini en Berry Prins nu eindelijk ook kunnen gaan genieten. Het zal hen rust geven. Natuurlijk raakt het ons als familie om afscheid te nemen van 'Bernard' dat we sinds november 2012 runden en er een geweldig restaurant van maakten. We hebben er zeker een traantje om gelaten''.

'The River'

Nadat Fruit de Mer over was gegaan in handen van de jonge en ambitieuze Stephan Nihot belandde dus ook 'Bernard' aan de Oude Haven in de verkoop. Deze week werd de verkoop afgerond en gaat ‘Bernard’ per 1 oktober a.s. verder onder de naam 'The River'. De nieuwe eigenaren zijn Gene Smith en Sanne Storm, afkomstig uit Leidschendam-Voorburg. ,,Ik wens hen alle succes toe'', zegt John Prins. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat zij op deze fraaie locatie er iets moois van gaan maken''.

Politiek

In de politiek is John Prins overigens niet meer actief. Hij stond bij de laatste verkiezingen op de lijst bij GBLV. ,,Ook dat is klaar'', aldus de betrokken inwoner. ,,Ik heb als lijstduwer de helpende hand geboden. Dit was een bijzonder ervaring. Soms moet je dingen in het leven ervaren''.

The Fox

John Prins houdt 'The Fox' in de Herenstraat wel aan. ,,Ik ga hier de identiteit niet van veranderen, maar er zal een upgrading plaatsvinden'', zegt hij. ,,In oktober zal er een officieel moment plaatsvinden met een heropening. We gaan met verschillende thema's werken. Voetbal quiz, politiek cafe enz. Tevens kun je er heerlijk eten voor betaalbare prijzen.  Kortom, The Fox krijgt binnen Prins Horeca een speciale plek''.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad