Interview: 'Bo Bogaart klaar voor volgende stap'

mainImage
Interview: 'Bo Bogaart klaar voor volgende stap'

De 19-jarige Bo Bogaart werkt alweer enige jaren bij het Big Horeca, het horecabedrijf van haar vader René. Ze werd daar inmiddels diverse keren in het ‘diepe’ gegooid en staat aan de vooravond van een nieuwe stap in haar horecaloopbaan. Zij wordt donderdag 29 november de eindverantwoordelijke van Pavarotti Dolce/ Ice Cream Experience waarvan op deze dag de deuren worden geopend. In een openhartig interview, kort aangevuld door haar vader, deelt de Voorburgse haar ervaringen.

,,Het is super leuk om in een familiebedrijf als Big Horeca te werken’’, start Bo haar verhaal. ,, Mijn oma staat achter de bar en m’n broertjes zijn ook in het bedrijf actief. Dat maakt het allemaal heel bijzonder. We kunnen werkelijk alles met elkaar delen. Je zit er weliswaar ‘24/7’ in, wonen op het zelfde terrein, maar we moeten thuis zelfs met elkaar afspreken om bij te praten, iedereen is erg druk. Ik heb regelmatig m’n moeder aan de lijn en zegt: ‘waar ben je? Ik zie je zo weinig.’

Paplepel

De horeca is Bo dus letterlijk met de paplepel in gegoten. ,,Ook ik vind het contact met de gasten bijzonder plezierig en het werken in teamverband spreekt me bijzonder aan’’, aldus Bo, die desgevraagd haar mening over haar vader René geeft. ,,Ik heb veel respect voor m’n vader’’, zegt ze. ,,Hij maakt vaak de ronde in de restaurants en dan  praten we even bij. Hij is gigantisch druk. Ook met het uitrollen van het Pavarotti-concept. Ik ben bijzonder trots op hem. Hij heeft nog zoveel andere dingen aan z’n hoofd. Het is knap hoe m’n vader het allemaal weet te combineren’’.

Spoedcursus

Bo is begin dit jaar afgestudeerd aan de middelbare hotelschool. Op dat moment is ze gaan werken bij Pavarotti in Zoetermeer. ,,Hier heb ik een soort spoedcursus op het gebied van management gehad’’, aldus Bo. ,,Daarna ben ik naar de Volle Maan in Leidsenhage gegaan waar ik wel eens part time had gewerkt. Ik ben hier, ondanks mij relatief jonge leeftijd, de bedrijfsleider geworden’’.

Ambitieus

,,Bo is ambitieus en gedreven’’, reageert René Bogaart. ,,Dat is mooi om te ervaren. Ze heeft een groot empathisch vermogen en kan zich goed in mensen inleven. Dit is een bijzonder talent dat ook in haar werk vaak terugkomt’’.

Uitdagingen

,,Zoals iedereen weet heb ik twee uitdagingen in m’n leven’’, vervolgt René.  ,,Dat is m’n werk in de horeca en m’n gezin. Hoewel dit qua planning een onmogelijke combinatie wordt, zie ik dat onze kinderen hiermee zijn opgevoegd. Ze begrijpen de spaarzame momenten die we als gezin met elkaar kunnen delen’’.

Keerzijde

,,Natuurlijk is er voor onze kinderen die in het bedrijf werken een keerzijde van het succes’’, erkent René. ,,We werken als het ware acht dagen per week. Echt tijd voor een sociaal leven hebben ze niet. Tevens komt er wel een stukje afgunst om de hoek kijken. Ze moeten ervaren om hiermee te leren gaan. Sterker nog, ze ontwikkelen zich op een andere manier’’.Bo toont de mogelijkheden van de 'Ice Cream Experience' van Pavarotti Dolce in The Mall of The Netherlands. 

Tijd

,,Ik heb inderdaad weinig tijd voor m’n vriendinnen’’, vult Bo aan. ,,Dit vind ik erg jammer maar ik merk dat dit soms moeilijk te combineren is met het werken in de zaak. Maar werken bij de restaurants van Big Horeca brengt echt mooie dingen met zich mee. De volgende uitdaging staat echter alweer voor de deur. Eind november openen we Pavarotti Dolce in the Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ik word daar de eindverantwoordelijke. Ik heb er enorm veel zin in om het concept op te bouwen. Dit wordt een mooie en aansprekende uitdaging’’.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad