'Horecavisie Huygenskwartier gaat worden aangescherpt'

mainImage
'Horecavisie Huygenskwartier gaat worden aangescherpt'

Onze redactie is een onderzoek gestart naar de richtlijnen voor de horeca in het Huygenskwartier waar volgens ingewijden te veel horeca is gevestigd. Tevens gaat er nog een nieuw cafe bijkomen. Dit is opmerkelijk, want de gemeenteraad zou een bepaald percentage horeca hebben toegestaan dat echter allang overtreden is.

,,De horecanota dateert uit 2011'', laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Hierin staat geen scherpe grens benoemd, maar wordt benoemd dat het bestemmingsplan leidend is. Vestiging van een horecabedrijf op een locatie die niet voor horeca bestemd is, kan alleen via een ontheffingsprocedure of aanpassing van het bestemmingsplan. Daarbij wordt per casus een maatwerk afweging gemaakt''.

,,Het horeca- en detailhandelsbeleid verdient een update, inmiddels zijn we daarmee al vergevorderd'', vervolgt de woordvoerder. ,, De conceptvisie is 3 juli jl. besproken op een open bijeenkomst voor ondernemers uit de winkelgebieden waarbij ook diverse ondernemers uit het Huygenskwartier aanwezig waren. Aan de hand van hun input wordt de visie nog verder aangescherpt. De verwachting is dat de gemeenteraad hier in het najaar een besluit over kan gaan nemen. Daarbij gaat het onder andere over een goede balans tussen horeca en winkels''.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad