Hoogste punt WZH Vliethof bereikt

mainImage
Hoogste punt WZH Vliethof bereikt

Het hoogste punt van de bouw van WZH Vliethof is bereikt. Dit bijzondere moment werd gevierd met een heus Pannenbier. In aanwezigheid van wethouder Bouw van de gemeente Leidschendam-Voorburg werden de vlaggen van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg, WoonInvest en WoonZorgcentra Haaglanden gehesen.

Wethouder Juliette Bouw: ”Eén op de vier inwoners van Leidschendam-Voorburg is 65 jaar of ouder. Daarom vind ik het heel belangrijk dat wij in onze gemeente goede voorzieningen hebben. Het nieuwe WHZ Vliethof is een mooie samenwerking tussen WZH en WoonInvest. Ik ben blij om te zien dat de bouw in rap tempo vordert, onze inwoners kijken al jarenlang uit naar deze nieuwe woonzorgvoorziening in Voorburg.”

Omwonenden, relaties en medewerkers van Bouwbedrijf De Langen & van den Berg, WoonInvest en WZH en cliënten van WZH waren uitgenodigd om dit hoogtepunt samen te vieren onder het genot van een hapje en drankje. Bij WZH Rustoord genoten cliënten en medewerkers mee met dit feestelijke moment via een livestream.

Pannenbier

Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen kunnen worden gelegd, wordt dit gevierd met een Pannenbier. Pannenbier is een term uit de bouw. Volgens de traditie gaat de vlag dan uit en trakteert de opdrachtgever.

Achtergrond

Begin 2017 is gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum WZH Vliethof op de plek waar vroeger WZH Rustoord stond. In het nieuwe woonzorgcentrum komt plek voor zo’n 90 bewoners met dementie. Naar verwachting wordt het gebouw medio 2019 opgeleverd.

 Heeft u vragen over de nieuwbouw? Stuur een mail naar: [email protected].


Foto: Digitaal Dagblad