Vlietkinderen Debat: 'Opvoeden is samenspel'

mainImage
Vlietkinderen Debat: 'Opvoeden is samenspel'

Ter gelegenheid van de ‘Week van de Opvoeding’ organiseert Vlietkinderen - in samenwerking met Bakker Communicatie - op dinsdagmiddag 2 oktober, het eerste Vlietkinderen Debat voor- en met stakeholders. Aan de hand van diverse stellingen zullen specialisten debatteren over de uitdagingen binnen de kinderopvangbranche. Wat is er nodig om ook in de toekomst het welzijn van alle kinderen te garanderen?Het debat vindt plaats in hotel-restaurant ‘Central Park by Ron Blaauw’ aan het Oosteinde in Voorburg.

Vlietkinderen, een kinderopvangorganisatie die, met ruim vijfentwintig locaties en 350 medewerkers de dagelijkse zorg heeft over zo’n 4.000 kinderen (inclusief tussenschoolse opvang), in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen, werkt nauw samen met gemeenten en onderwijskoepels aan de ontwikkeling van educatieve, pedagogische voorzieningen, waaronder (integrale) kindcentra.,,Dit wordt vormgegeven door het aangaan van verbindingen met partners die zich, net als wij, dagelijks bezighouden met het gezond opgroeien en opvoeden van onze kinderen. Door een continu aanbod te bieden en waar mogelijk gezamenlijke huisvesting en organisatorische samenwerking te realiseren’’, aldus woordvoerder Yvonne Bood (foto).

De kern van onze missie is dat we ouders in staat stellen om opvoeding, studie, werk en vrije tijd te combineren door hen de zekerheid te bieden van een uitdagende, veilige ontwikkelomgeving voor hun kind van 0 tot 13 jaar.  Dit doen we onder andere door intensieve samenwerking met ouders en onze partners in het sociaal domein. We bundelen de krachten binnen en buiten onze organisatie.”

De uitnodigingen voor dit exclusieve debat worden op dit moment verstuurd. Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen maar wel belangstelling? Dan kunt u contact opnemen met Bakker Communicatie via [email protected].
U kunt ook telefonisch aanmelden via 06 50 61 71 22 .

Kennis delen

Tijdens het Vlietkinderen-Debat wil Vlietkinderen door middel van stellingen, die worden besproken door specialisten, kennis delen met hun stakeholders over kinderopvang. Op deze manier hopen zij een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke discussie die speelt rondom deze branche. De stellingen zijn:


  • De toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang

  • Preventie is de sleutel

  • Media-opvoeding


Hoe kijken we naar kinderopvang
Het Vlietkinderen Debat vormt een passende gelegenheid om relaties en belanghebbenden te laten zien waar kinderopvang voor staat, welke visie men heeft op de huidige vraagstukken zoals de nieuwe wetgeving, de kosten, maar ook de veranderende maatschappij en welke invloed dit heeft op kinderen en hun omgeving.

 Jong investeren

,,Hoe jonger je investeert in het kind, hoe beter dat is voor later, dat is onze overtuiging.” aldus Tine Oudshoorn. ,,Het gebeurt in de jongstelevensfase, daar worden kinderen gevormd. Alles wat we er dan ‘in stoppen’ is een investering in later. Gun kinderen de kans om zich te ontwikkelen tot de sociale burgers van de toekomst. Wij pleiten voor doorgaande leer- en ontwikkellijnen en als het even kan een basis toegangsrecht voor alle peuters op kinder-/peuteropvang. Of je, nu werkt, studeert, of niet, het zou mogelijk moeten zijn dat ieder kind vanaf twee jaar, tenminste twee dagdelen per week, gebruik kan maken van kinder-/peuteropvang.”

Betrokken

,,We willen samen met de nieuwe gemeenteraad en het College in deze gemeente ook de komende vier jaar het kind centraal blijven stellen’’, zegt Vlietkinderen-directeur Tine Oudshoorn. ,,Er zijn veel marktpartijen op het gebied van kinderopvang. Vlietkinderen is een stichting, een maatschappelijke organisatie zonder winstbejag, die nauw betrokken is bij de lokale gemeenschap. We investeren enorm in jonge kinderen, in gebouwen en locaties waar onderwijs en kinderopvang samen verblijven. Kortom, ‘social retun on investment’. We zijn daarom blij dat een mooie en gastvrije locatie als Hotel-Restaurant Central Park by Ron Blaauw achter ons initiatief staat en ons in de gelegenheid stelt om dit eerste Vlietkinderen Debat tot een succes te maken’’.


Foto: Digitaal Dagblad