Henk Werlemann: 'Verse en heerlijke vis uit Noordzee'

mainImage
Henk Werlemann: 'Verse en heerlijke vis uit Noordzee'

Henk Werlemann, (Rayondirecteur bij Rabobank Regio den Haag), was gisteravond te gast bij de community bijeenkomst van Noordzeevis uit Scheveningen.  Tijdens deze bijeenkomst voor ambassadeurs(leden) werd stilgestaan bij het promoten van vis uit de Noordzee in de Regio.

“We vinden het eigenlijk heel gewoon om een stukje zalm of moot tonijn te kopen bij de viswinkel of te bestellen in een restaurant’’, aldus Henk Werlemann. ,, Maar we staan er niet of te weinig bij stil dat er heerlijke vis zwemt in de Noordzee en dus eigenlijk langs onze voordeur.  Als je het hebt over verse vis is het  bijzonder dat het binnen zes uur na de vangst al op je bord kan liggen. Tong, schol en kabeljauw zijn bekende vissen, maar ook een Pieterman of Poon zijn heerlijk’’.

De community bijeenkomst werd dit keer gehouden bij SVO Food in Rijswijk waar onder andere Workshops “Fileren en vis bereiden” werden gegeven. Het ambassadeurschap van Rabobank Regio Den Haag sluit mooi aan bij de ‘Food & Agri-bank van de wereld’. Vanuit haar verbinding met Scheveningen heeft Rabobank Regio Den Haag gekozen voor een moderne vestiging in de haven.  De vragen die leven op Scheveningen sluiten aan op de Rabobank-brede strategie ‘Banking for Food’.

,,Vanuit haar cooperatieve food- en agri roots, voelt Rabobank zich betrokken bij het wereldvoedselvraagstuk’’, aldus Henk Werlemann. ,, Om met kennis bij te dragen aan oplossingen ervan, ook op regionaal niveau. Op basis van deze strategie heeft Rabobank Regio Den Haag het initiatief genomen voor de oprichting van een community rondom vis’’.

Kijk op deze link https://www.noordzeevisuitscheveningen.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad