'Elea' grijpt naast Michelin ster

mainImage
'Elea' grijpt naast Michelin ster


Teleurstelling bij chefkok Takis Panagakis en alle fans van het Rijswijkse restaurant Elea in de Herenstraat. Maandagochtend bij de bekendmaking van de Michelin sterren greep het etablissement in Winkelcentrum Oud Rijswijk naast de prijzen. Vooraf was gehoopt, naast restaurant Niven dat zijn ster behield, op een tweede sterrenrestaurant in Rijswijk. De commissie die deze uitdeelt, oordeelde echter anders. Helaas!!!


Twaalf andere restaurants kregen er maandag bij de bekendmaking in het DeLaMar Theater wel een ster bij. Ook kwamen er twee restaurants bij met twee sterren van Michelin, Pure C in Cadzand en Sabero in Roermond. De drie restaurants die drie sterren hadden, De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldes (Kruiningen), behouden die.

De restaurants die hun eerste ster kregen zijn: Flicka in Kerkdriel, The Millen (Rotterdam), Olivijn (Haarlem), Rijnzicht (Doornenburg), Voltaire (Leersum), De Loohoeve (Schoonloo), Bougainville (Amsterdam), Monarh (Tilburg), Restaurant 212 (Amsterdam), De Rozario (Helmond), O&O (Sint Willebrord) en Oonivoo (Uden).


Foto: Digitaal Dagblad