Campagne: (ver)bouwen? Praat met je buren!

mainImage
Campagne: (ver)bouwen? Praat met je buren!

Vandaag start de gemeente Den Haag de campagne ‘Bouwen in en met de buurt’. Deze campagne is bedoeld om zowel mensen met (ver)bouwplannen èn de buurt te helpen met tips en trucs en voorbeeldbrieven. Ook krijgen ze informatie over alle procedures en regels waarmee ze rekening moeten houden.

De campagne is geen voorbeeld van bemoeizucht van de gemeente, aldus wethouder Boudewijn Revis van Stadsontwikkeling en Wonen. ”Integendeel. Wij krijgen te vaak signalen dat het niet goed gaat tussen mensen. Dan worden ze op een goeie dag geconfronteerd met een luidruchtige verbouwing en dan is het mis. Dan bellen ze de gemeente en willen dat die ingrijpt. Het is echter iets tussen mensen. We snappen best dat dit moeilijk is en daarom gaan we ze daarbij helpen”.

De gemeente kan in dit soort gevallen weinig doen. ”Wij kunnen alleen optreden als de eisen uit de bouwvergunning worden overtreden, als er illegaal gebouwd wordt of als er sprake is van een onveilige situatie voor de omgeving. Voor de meeste situaties geldt dat de mensen er samen zelf moeten uitkomen”, aldus Revis.

De campagne ‘Bouwen in en met de buurt’ is vanaf donderdag 1 november terug te vinden op de website van de gemeente Den Haag: denhaag.nl/bouwenindebuurt. Daar staan voorbeeldbrieven, freecards, een poster, eenstappenplan, een voorbeeldplanning en tips en trucs zodat de bouwers (aanvragers) en de omwonenden zelf meteen aan de slag kunnen, liefst nog voordat er gebouwd gaat worden. De campagne wordt ondersteund via social media.


Foto: Digitaal Dagblad