Bijzondere ontmoeting voor Jan- Bert van Laren

mainImage
Bijzondere ontmoeting voor Jan- Bert van Laren

De Voorburgse ondernemer Jan- Bert van Laren van 'The Hands of Time' uit de Herenstraat had gisteren een bijzondere ontmoeting op de Trade Mart beurs. Samen met zijn collega, Mustaffa Saeed horlogemaker uit Syrie, had hij een gesprek met Henk en Louise Schiffmacher. Dit ging niet alleen over hun nieuwe sieradenlijn, maar ook over het werk van Jan-Bert van Laren en het leven van Mustaffa die bij de geboorte aan een been verlamd is geraakt. ,,Het was bijzonder aangenaam Henk en Louise Schiffmacher eens te ontmoeten'', reageert Jan-Bert van Laren. ,,Ik heb dan ook een boek van Henk. Het zijn mensen met mooie verhalen''.

Dit laatste bleek ook wel toen Henk Schiffmacher vertelde dat hij wel een bepaald gevoel had bij Syrie en dat een trip van hem naar het land vanwege de oorlog op het laatste moment niet doorging. Mustaffa Saeed kon zich overigens redelijk goed verstaanbaar maken. De klokkenmaker uit Syrië vulde stralend aan: ‘Ik ben blij dat ik weer aan de slag ben en mijn vak kan uitoefenen. Ik werk hard aan de Nederlandse taal en ben dan ook gelukkig in dit land''.

,,Ik heb echt veel aan hem'', zegt Jan-Bert van Laren. ,,Hij zoet zijn werk prima en ik ben er echt mee geholpen. Hij heeft op een speciale school in Syrie voor gehandicapten gezeten. Daar leerde hij het vak van uurwerkmaker. Hij vertelde mij dat op die school ook repareren van radio's en andere vakken worden gegeven''.Mustaffa Saeed bewondert de wandtekening van Henk Schiffmacher. Voormalig scholier van het Sint Maartenscollege, Brigitte Brus, legt Jan-Bert van Laren alles uit over de nieuwe collectie 'Loot by Schiffmacher'.

 


Foto: Digitaal Dagblad