Astrid van Eekelen gaat in op huwelijksverzoek

mainImage
Astrid van Eekelen gaat in op huwelijksverzoek

Astrid van Eekelen was vanochtend aanwezig  tijdens 'de huwelijksvoltrekking' tussen Fleuri-Bloemen (Damlaan 27a) en 'Met Liefde' (Damlaan 15a). De wethouder ging in op het verzoek om een taart aan te snijden. Dit was de symbolische kickoff tussen de beide ondernemers om samen in het pand op nummer 15A verder te gaan. Het was dan ook (zakelijke) liefde op het eerste gezicht.  

Fleuri-Bloemen, ooit gestart door ondernemersechtpaar Marcel Prins en Marion Prins-Reif, zat al weer een tijdje op Damlaan 27a in het oude pand van woonwinkel Bibelot. Door privé-omstandigheden heeft Marcel Prins de laatste jaren, met behulp van personeel, de winkel voortgezet naast zijn eigen werkzaamheden bij de politie. Voor hem was dit niet langer een haalbare combinatie en hij heeft Naturals benaderd om Fleuri voort te zetten.

Fleuri en Naturals

Op 1 oktober jl. heeft Naturals, het eerste bloemenmerk in Nederland, met winkel in het hoge segment in o.a. Kralingen, Hillegersberg, Markthal en Lisse, Fleuri-bloemen overgenomen. Ook werd Marion Prins-Reif bereid gevonden  om weer terug te keren op het oude nest en als bedrijfsleider Fleuri-bloemen weer gezicht te geven. ,,De naam Fleuri-bloemen handhaven we in Leidschendam, zeker omdat Fleuri een begrip is binnen onze gemeente en er verder qua bloemsierkunst niet veel zal veranderen'', vertelt Nicole Ollivier. ,,Naturals beweegt zich in het hogere bloemensegment en heeft uitsluitend topfleuristen in dienst die hun vak verstaan.  Doordat het huurcontract voor Fleuri-bloemen m.i.v. 1 december afliep, bood het ons de kans om te kijken of er wellicht geschiktere locaties in de Damlaan voor handen waren''.

,,Het fraai gerenoveerde pand van 'Met Liefde', viel toen al gelijk op. De eigenaressen van dit pand, Ankie Hooijmans en Yolanda Knijnenburg, stonden open voor een nieuwe uitdaging én extra aanloop in hun woon- annex high-tea winkel''.

Succes

,,Ik wens de ondernemers alle succes toe'', sprak Astrid van Eekelen vanochtend. ,,Dit is voor het winkelgebied aan de Damlaan een positief en bijzonder moment. Deze zaak zal zeker mensen gaan trekken. Of ik iets met huwelijksvoltrekkingen heb? Dat is alweer een tijdje geleden. Maar zo'n moment smaakt altijd naar meer. En dan komt niet alleen door de overheerlijke bruiloftstaart die ik mocht aansnijden''.

Door Bart Bakker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad