Arjen Dorland toezichthouder van Antoniushove (HMC)

mainImage
Arjen Dorland toezichthouder van Antoniushove (HMC)

De raad van toezicht (RvT) van Haaglanden Medisch Centrum (HMC).waar ook Antoniushove in Leidschendam onder valt, heeft Arjen Dorland per 1 juli benoemd tot lid van de raad van toezicht en heeft het voornemen om hem per 1 augustus te benoemen tot zijn nieuwe voorzitter. Dorland neemt de voorzittershamer over van Wim Deetman.

Dorland studeerde scheikunde aan de Universiteit van Utrecht en haalde zijn MBA aan het Henley Management College in het Verenigd Koninkrijk. Na de start van zijn carrière bij Fokker en bij Exxon Mobil vervulde hij verschillende managementfuncties bij Shell. Zo bekleedde hij de functie van vice-president en CEO Downstream. In zijn laatste functie bij Shell was hij executive vice-president Technical en Competitive IT. Sinds 2012 vervult Arjen Dorland ook verschillende toezichthoudende rollen. Op dit moment is hij commissaris bij ABN AMRO, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Essent en member of the board of trustees van het Naturalis Biodiversity Center.

De raad van toezicht van HMC is zeer ingenomen met de komst van Dorland. “Met zijn kennis en ervaring zal Arjen Dorland een belangrijke bijdrage leveren aan een solide toekomst van HMC, waar kwalitatief hoogwaardige zorg vanuit het perspectief van de patiënt leidend is. Wij zijn trots dat Dorland voor ons heeft gekozen,” aldus Rob van der Plank, waarnemend voorzitter van de raad van toezicht. Arjen Dorland: “Ik kijk uit naar een goede samenwerking op alle niveaus, waarbij we samen aan een mooie toekomst voor HMC zullen werken.”

(Arjen Dorland; foto: HMC). 

Bron: Dagblad070


Foto: Digitaal Dagblad