Subsidiepot is leeg

mainImage
Subsidiepot is leeg

De subsidiepot voor de stimuleringsregeling duurzame maatregelen is leeg. Op dit moment is voor € 200.000 aan aanvragen ingediend bij de gemeente, een groot deel van het bedrag is al toegekend of uitgekeerd. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor onder andere een groen dak, zonnepanelen of een isolatiemaatregel. Of de gemeente een nieuw budget beschikbaar stelt, is afhankelijk van de politieke ontwikkelingen in de komende maanden.

De subsidieregeling maakt het investeren in een duurzame woning extra aantrekkelijk. Voor het derde achtereenvolgende jaar blijkt de regeling een succes. In deze periode hebben in totaal ruim 1.000 inwoners hun huizen met subsidie verduurzaamd.

Samen met buren

In 2018 hebben circa 350 inwoners subsidie aangevraagd. Naast zonnepanelen, verschillende vormen van isolatie en groene daken, zijn aanvragen ingediend voor elektrisch koken met inductie. De laatste maatregel is toegevoegd om de overgang naar aardgasvrij wonen te versnellen. Bijna de helft van de aanvragers heeft extra korting ontvangen dankzij de zogenaamde burenbonus.

Iedereen die een aanvraag heeft ingediend, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met nog eens vier weken verlengen. Meer informatie via website www.lv.nl/subsidie Inwoners kunnen vragen richten aan [email protected]

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg.

 


Foto: Digitaal Dagblad