SEV zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook afgelopen zaterdag toen DSO op bezoek kwam. De Leidschendammers gaven aardig partij, maar hadden buiten de arbiter gerekend. Hij eiste een hoofdrol op en gaf twee strafschoppen aan DSO. Tevens stuurde hij twee SEV -spelers het veld uit. Uiteindelijk bleef de marge beperkt (0-2), maar komt voor SEV wel de gevarenzone dichterbij.

Door Nico Mos

De wedstrijd kwam aarzelend op gang. DSO had als snel een (optisch) veldoverwicht, maar deed daar te weinig mee. Anderzijds verdedigde SEV goed en kon middels aardige combinaties, die meestal begonnen bij linksback Coen van Santen, partij geven.Na 10 minuten kreeg Rob van Min op links de bal en stond alleen voor de DSO-sluitpost. Zijn inzet was in de korte hoek een prooi voor de doelman. De verre hoek had een betere optie geweest. In de aanval er op kreeg DSO wel erg makkelijk een strafschop. Een lichte overtreding werd zwaar bestraft. De arbiter wees naar de stip. Vincent Visser scoorde 0-1 voor DSO.

Rood

Na 25 minuten moest Maarten de Vries – zo op het oog- met een zware knieblessure het veld verlaten. Tim Orta was zijn vervanger, die amper zes minuten in het veld stond en er met een rode kaart weer af kon. Tim Orta kreeg ongelukkig de bal tegen zijn arm op de rand van het strafschopgebied. Een rode kaart plus een strafschop was het gevolg. De strafschop werd op de paal geschoten, maar SEV moest verder met tien man en deed dat eigenlijk niet onverdienstelijk. SEV bleef voetballen en mocht ver komen, maar creëerde toch te weinig.

Na een uur speeltijd en drie hoekschoppen voor SEV (waar veel te weinig mee werd gedaan) verder moest de thuisclub zelfs verder met 9 spelers. De warrige arbiter floot wederom voor een lichte overtreding tegen SEV. Rick Orta kon zich niet beheersen en riep de scheids in het voorbijgaan toe: ‘scheids dit is een dramatische beslissing’. Hier was de arbiter niet van gediend en Rick Orta – met al geel op zak – zag zijn tweede gele kaart, dus kon hij ook voortijdig gaan douchen. In de 65ste minuut maakte DSO uit een counter er nog wel 0-2 van, maar de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. Door dit resultaat en de winst van Be Fair op koploper Westlandia en Monster op UVS staat SEV nu samen met RCL en Lyra op de vierde plek van onderen, die nacompetitie betekent einde van het seizoen. RCL, Lyra, maar ook HVC’10 en KMD hebben allemaal echter minder wedstrijden gespeeld

SEV-trainer Frank Dobbe (foto Nico Mos) was kort, maar krachtig na afloop: ,,Aan de scheidsrechter lag het niet. Het lag aan ons zelf. Wij moeten gewoon onze mond houden, want van een scheidsrechter win je het nooit”.

Faizel Soekhai ( DSO): “Vooropgesteld, dit was van onze kant een zeer slechte wedstrijd. We speelden nota bene een half uur lang tegen 9 spelers van SEV. De winst kregen we, door die pingels en rode kaarten, min of meer in de schoot geworpen. Laat ik het maar zo zeggen, alleen over het resultaat ben ik tevreden”.

Reageer op dit artikel