Als het aan de gemeente ligt, zal over enkele maanden de Damstraat in het Damcentrum bij de Hoogvliet er zo uit gaan zien.  Waar normaal de fietsen geplaatst worden van het winkelend publiek zal nu een containerpark verschijnen met vijf enorme ondergrondse containers en zal er voor fietsers weinig plek meer zijn.

,,Terwijl dit College het fietsen zo hoog in het vaandel heeft staan”, zegt Cock van Rijn, bestuurslid van het Ondernemersfonds van het Damcentrum. ,,Doordat op het parkeerterrein aan het Molenpad woningen gebouwd gaan worden moeten deze containers verdwijnen van de plek waar ze nu zijn gestald. Buiten deze verplaatsing van de containers zullen er door de geplande woningbouw ook nog eens zo’n 70 parkeerplaatsen verloren gaan voor winkelcentrum Damplein. Dit komt hard aan bij de ondernemers , juist nu in de fase dat de Hoogvliet gaat uitbereiden en de helft groter gaat worden en dus meer klanten  gaat trekken”.

,,Het centrum zal dus volledig aangewezen zijn op de parkeergarage op het Damplein die nu al geregeld vol staat”, vervolgt Cock van Rijn. ,,De winkeliers gaan er dan ook vanuit dat de verantwoordelijke wethouder(s) tot inkeer komen en op zoek gaan naar een plaats waar deze containers wel op een verantwoorde manier geplaatst kunnen worden. Op deze plek zullen de containers voor veel overlast gaan zorgen, niet alleen wat betreft zakken vuil die er neergelegd worden als de containers weer eens vol zitten zoals nu regelmatig al gebeurt, maar ook het ledigen van deze containers zal met regelmaat voor overlast zorgen”.