Onlangs is de praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie ILANZ aan de Populierendreef in Voorburg samengegaan met de praktijken van YOEP in Barendrecht en Warmond. Hierdoor zijn er nu verschillende expertises aanwezig, van een Kinder-en Jeugdpsychiater, psychologen tot orthopedagogen. De praktijk gaat in Voorburg verder onder de naam YOEP Haaglanden.

,,Een kind met een probleem in de ontwikkeling verdient adequaat en kundig onderzoek, waarna op basis van kennis besloten wordt wat verder nodig is,” zegt specialist Adrey Caljé. ,,Soms hoeft er weinig of niets te gebeuren en kan behandeling of advisering kort zijn. Soms is langer contact nodig waarbij gekozen kan worden uit vele behandel- en begeleidingssoorten. In de praktijk worden kinderen en jongeren tot 18 jaar met kinder- en jeugdpsychiatrische problematiek behandeld. Ook is er plaats voor jong volwassenen van 18-30 jaar die kampen met de gevolgen van hun jeugdpsychiatrische problematiek in deze levensfase. Soms worden ook ouders van kinderen binnen de praktijk behandeld.”

Bij YOEP Haaglanden in Voorburg is geen sprake van een wachtlijst. Een eerste gesprek zal dan ook op korte termijn kunnen plaatsvinden. Voor aanmelden of meer informatie is de praktijk bereikbaar via 088 972 3740. Voor volledige vergoeding bij jeugdigen heeft YOEP Haaglanden heeft een contract afgesloten met 10 verschillende gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer, Delft en Den Haag.

foto Yoep Haaglanden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!