Het nieuwe visrestaurant in de Herenstraat nr 16 in Voorburg, Fruits de Mer, wordt woensdagavond tijdens een besloten diner voor relaties geopend. Chefkok Bart Splithof zal samen met zijn rechterhand in de keuken, Bas Böhmer, vanaf 17.00 uur de symbolische culinaire aftrap verrichten. Vanaf dat moment zal bedrijfsleider Daniël Franken samen met zijn team er voor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt.

De afgelopen weken is er door de onderhoudsmedewerkers  van aannemersbedrijf Michel Knoester en het logistieke team van Prins Horeca hard gewerkt om het restaurant op tijd klaar te krijgen. ,,Er is een knappe prestatie geleverd’’, reageert horecaondernemer John Prins. ,,We zijn na de overname vervolgens met veel vakmensen aan de slag gegaan om er echt iets mooi van te maken. Het resultaat er zijn’’.

Metamorfose

Degenen die het vorige restaurant zagen, zullen nu bij binnenkomst even in hun arm moeten knijpen. Het pand heeft in alle opzichten een enorme metamorfose ondergaan.

Het is zelden in de historie van de horeca in Leidschendam-Voorburg vertoond dat dit in een aantal weken is bewerkstelligd. ,,We zijn er dan ook reuze trots op’’, zegt Daniël Franken, die na acht jaar in restaurant Luden op het Plein in Den Haag te hebben gewerkt nu aan een nieuwe uitdaging begint. ,,Dit heeft veel positieve energie’’, zegt hij. ,,Het geef me veel voldoening om onze gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. In deze baan kan ik hier volledig mijn kwaliteiten, creativiteit en passie kwijt. Ik kijk er enorm naar uit om woensdagavond te gaan starten’’.

‘Sterren’.

,,Hetzelfde geldt voor ons in de keuken’’, vult Bart Splithof aan, die inmiddels in diverse ‘sterren-restaurants’ veel ervaring in het vak heeft opgedaan. Hij werkte onder meer bij Hanting en Seinpost. Zijn ‘transfer’ in de culinaire wereld van Haaglanden is opmerkelijk. De verwachtingen rondom hem en het nieuwe visrestaurant zijn dan ook gespannen. Veel inwoners uit Leidschendam-Voorburg en lezers van Voorburgs Dagblad volgen de ontwikkelingen met grote interesse. ,,Pfff, ik lig er zelf ook wakker van’’, lacht Bart Splithof. ,,Maar dit gaat uiteraard helemaal goed komen. We gaan speelse gerechten maken met veel creativiteit er in. Mijn eigen passie wil ik graag in m’n gerechten overbrengen en de emotie die ik hierbij voel, zal men terug proeven in de gerechten’’.

Ziel en zaligheid

,,Ik vind het mooi om onze ziel en zaligheid in ‘Fruits de Mer’, te stoppen’’, besluit Daniël Franken. Als mensen binnen komen, dan moeten ze worden verrast. Iedereen zal Fruits de Mer als een grote verrassing ervaren. We zijn blij als we iemand zijn hart sneller kunnen laten kloppen en een onvergetelijke avond bezorgen. Als woensdagavond de eerste gerechten zijn uitgeserveerd zullen we elkaar in ieder geval even diep in de ogen kijken met een blik van: ‘yes, we zijn begonnen…..’

Men kan overigens nog reserveren voor de feestdagen. Dit kan via telefoonnummer 070 – 740 01 20 of via de link http://www.fruitsdemervoorburg.nl/reserveren/

Door Bart Bakker

Foto VD. Daniël Franken (midden) gaat er samen voor met Bart Splithof en Bas Böhmer.

Reageer op dit artikel