Na een gesprek op het politiebureau heeft voormalig wethouder Frank Rozenberg aangifte gedaan tegen CDA-raadslid Hans Geurts. Na aanleiding van een twitter-ruzie, vol met tweets over en weer, heeft de campagneleider van Gemeentebelangen hier toe besloten. Het gaat om een aangifte wegens smaad. Voorburgs Dagblad onthulde de ruzie via twitter waarin Rozenberg centraal stond. VVD-raadslid Tom Overmeire heeft zich er inmiddels ook mee bemoeit en koos de kant van Geurts, die volgens diverse lezers van Voorburgs Dagblad het beste kan opstappen.

Zij vinden dat hij de politiek in Leidschendam-Voorburg, die toch al met een imagoprobleem kampt, met zijn twitteractie in diskrediet heeft gebracht. Volgens ingewijden binnen de VVD vindt het men het bijzonder ongelukkig dat Overmeire heeft gereageerd, waardoor de VVD er indirect nu ook bij is betrokken.

De affaire is wederom een signaal dat de onderlinge verstandhoudingen binnen de gemeenteraad bijzonder slecht zijn. Het is daarom nog maar de vraag wie er straks van de huidige raadsleden nog allemaal op de lijst voor de verkiezingen gaan komen. De verwachting is dat er veel wisselingen gaan plaatsvinden, zodat de politiek in Leidschendam-Voorburg een nieuwe start kan maken.

foto Adrey Calje. Hans Geurts kan worden veroordeeld wegens smaad. 

Door Bart Bakker

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!