,,Mevrouw, mogen we u iets vragen. We zoeken een nieuwe burgemeester. Wilt u daarover meedenken?.” Deze woorden sprak Astrid van Eekelen, fractievoorzitter van de VVD, vanmiddag in de Herenstraat en op de markt tegen diverse voorbijgangers. ,,Maar mevrouw, ik woon hier helemaal niet,” reageerde een dame glimlachend. Alle fractievoorzitters deden in ieder geval hun uiterste best om een flyer van de gemeente uit te delen, waarin staat vermeld aan welke criteria een burgemeester zou kunnen voldoen.

Via de website van de gemeente kan hierover mee worden gedacht of men kan de ingevulde flyer ook opsturen. Getuige de verkiezingsuitslag zal Gemeentebelangen als grootste partij een belangrijke rol in de benoeming gaan spelen. Sterker nog, wellicht zullen zij een burgemeester gaan leveren. Dit is uiteraard ook mede afhankelijk van de sollicitaties die binnen gaan komen. De commissaris van de koning zal in januari een open raadsvergadering bijwonen om zich goed te laten informeren.

foto VD: Juliette Bouw (CDA) deelt flyer uit. Op de achtergrond hebben Jeroen van Rossum (GroenLinks) en Astrid van Eekelen (VVD) een amicaal gesprek met een voorbijgangster.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!