14 October 2018, 10:14 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was goed toeven bij BVCB. Prachtig complex en heerlijk zomerweer. En dat half oktober. Er waren dan ook veel toeschouwers afgekomen op het duel tussen de nummer 6 (BVCB en nummer 5 (Forum Sport). Allebei 6 punten uit de eerste drie duels. Wie van beide ploegen zou bovenin in de 1e klasse mee blijven doen?

Vanaf de 1e minuut liet Forum Sport daar geen twijfel over bestaan. De gretige ploeg van Bas Steffens en Dennis den Turk pakte vanaf het 1e fluitsignaal van de bekende scheidsrechter  Roelof Luinge het initiatief.

Het was al in de 5e minuut toen Joshua Steenvoorden op aanspelen van Tom Bijen de 1-0 achter keeper Mark Gaerthe schoot. Een droog schot vanaf de 16,  dat nog even door een verdediger werd aangeraakt.

De vroege voorsprong deed Forum Sport goed. Het elftal, evenals BVCB spelend zonder een aantal geblesseerde basis spelers, combineerde er lustig op los. Maar net zoals vorige week tegen Honselersdijk ontbrak soms de scherpte om het in doelpunten om te zetten.

Na zo’n 20 minuten zette BVCB wat meer druk. Ze wonnen meer duels en Forum Sport was even aan het zoeken. Gelukkig speelde rechtervleugelverdediger Gijs Hebing een puike wedstrijd want hij schakelde de gevaarlijkste aanvaller van BVCB  Yousif de Kock uit.

In de 25e minuut een mega kans voor middenvelder Hugo van Diepenbeek. Nychel L’Ami zette hem alleen voor de keeper, maar helaas. Een paar minuten later was Nychel L’Ami de laatste in de rij,  na een goede dubbele een/twee. Hij rondde beheerst af. De rust werd dan ook met een 2-0 voorsprong voor Forum Sport gehaald.

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld als voor rust.

Een overheersend Forum Sport. Grote kansen voor Forum Sport met schoten van Joshua Steenvoorden, Mustava Frederik en Tom Bijen. Maar geen goals.

BVCB kon daar eigenlijk niets tegenover stellen.

Wissels aan de kant van Forum Sport: Mustava Frederik eruit voor Marc du Chatenier (57e min.), Joshua Steenvoorden eruit voor Abdelhak Bojaada (84e min.) en vlak voor tijd Hugo van Diepenbeek eruit voor Floor Kranendonk.

Forum Sport zette nog wat meer druk en in de 89e minuut as het Abdelhak Bojaada die de 3-0 kon aantekenen. Met een beetje hulp van een verdediger van BVCB.

In de laatste minuut van de extra tijd scoorde BVCB nog uit een lange bal die in de kluts kwam voor keeper Jurriaan Jouvenaar en met enig geluk in het doel  belandde.

Ondanks vlaggen van de neutrale assistent scheidsrechter keurde scheidsrechter Luinge het doelpunt goed. Maar dat was uiteindelijk meer voor de statistiek.

Forum Sport wint met 3-1 en staat nu, na vier wedstrijden, met 9 punten op een tweede plaats.

En laat nu juist nummer één, Die Haghe, volgende week naar Sportpark t Loo komen……