In een kil en nat Amsterdam leed Forum Sport in blessuretijd een dure en zure nederlaag: 3-2.  het eerste kwartier voor beide doelen mogelijkheden werden gecreëerd om tot scoren te komen. De aanwezige toeschouwers gingen er eens lekker voor staan omdat zitten niet mogelijk bleek. Het tweede kwartier van deze eerste helft verliep echter veel rommeliger , waarbij moet worden aangetekend dat de thuisploeg de bovenliggende partij was.

Toch tegen de verhouding in, met name doordat Forum Sport iets meer solide oogde kwamen de Amsterdammers op voorsprong.  Na “klungelig” balverlies in de 43e minuut,  op de heeft van de tegenstander, werd een super snelle counter  opgezet door  Ashraf Azzouz , zijn voorzet bereikte op maat Bertend Schoute die ongehinderd kon intikken.

Heel ongelukkig is het twee minuten later weer de counter die de thuisploeg in een zetel zet. De voorzet werd nog door Jurrian Jouvenaar met de vingertoppen weggetikt, voor de voeten van Matthijs de Jong, zo leek het althans, echter hopeloos glijd deze uit op het  natte en nieuwe kurk- kunstgrasveld, (hier hadden overigens meer spelers last van), en is het Mick van Moerkerk die dit cadeau  mag uitpakken.

Na de thee blijft Nichel L ámi in de kleedkamer achter en komt Gino Lauwers in de ploeg , hierdoor schuift  Jordy de Bruin op om meer achter de voorhoede te spelen. De aansluittreffer komt In de 49e minuut,  het Joshua Steenvoorden die van de linkerkant via de paal onverwachts binnen schiet en hiermede de vele meegereisde Voorburgers weer hoop geeft.

Forum Sport is de verdere tweede helft  de betere ploeg, zij maken het spel. Echter  de  inzetten van de Voorburgse voorwaartse stranden met name  door de goed keepende Jordy Heimens. Zo spat een inzet van Mostava Frederik (foto Alexander Wagener, archief), op de lat over en is Forum Sport niet erg gelukkig met haar inzetten in het verdere verloop van de tweede helft. Inmiddels zijn Melfor Chadion voor Marc du Chatenier en Gijs hebing voor Jordy de Bruin ingevallen.  De klok staat inmiddels op de 90e minuut wanneer Forum Sport toch,  en verdiend de gelijkmaker ziet vallen uit een scrimmage voor het Amsterdamse doel. De bal zou het laatste zijn aangeraakt door  Rico Bouwmans, een eigen doelpunt dus.

Terwijl een ieder zich met een terechte puntendeling verzoend heeft,  weet de thuisploeg vanaf de aftrap toch de winnende te scoren. Het is de ingevallen Cees Smaal die Jurian Jouvenaar weet te verschalken en WV-HEDW een gelukkige thuiszege bezorgde.

Forum Sport moest teleurgesteld de terug reis aanvaarden en heeft toch wel wat te evalueren om de blessure tijd  van deze wedstrijd in het vervolg niet meer mee te maken.

Tekst Arie Quartel.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!