Forum Sport troeft Westlandia af

18 November 2018, 10:50 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De strijd om de 1e periode titel is gisteren beslist. Westlandia en Forum Sport deden allebei mee, maar waren wel afhankelijk van het resultaat van SHO uit bij Honselersdijk. Het werd een interessante wedstrijd afgelopen zaterdag op Sportpark ’t Loo.

Forum Sport troefde Westlandia af door vanuit het middenveld heel veel druk te zetten op de verdediging van Westlandia. Hugo van Diepenbeek en Jordy de Bruin waren de jagende middenvelders met daarachter een controlerende Nychel L’Ami.

Het werkte wel want door deze strategie kwam Westlandia niet in haar spel en kreeg Forum Sport veel balbezit en creëerde het ook veel ruimte.

De twee buitenspelers Lorenzo Seymonson en Mostava Frederik werden constant aan de zijkant en/of diep aangespeeld. Helaas waren niet alle voorzetten van deze twee snelle, behendige spitsen even zuiver want anders was de schade voor Westlandia veel groter geweest.

In de 8e minuut was er de eerste grote kans voor Forum Sport. Spits Mike de Graaff snelde alleen af op keeper Mauro van Tuijl maar schoot de bal voorlangs.

Drie minuten later was het wel raak. Hugo van Diepenbeek stond goed opgesteld in het strafschopgebied, ontving de bal van de rechterkant en schoot met links de bal uit de lucht snoeihard binnen. Een prachtig doelpunt.

Vanaf dat moment was Forum Sport heer en meester op het veld. Het tweede doelpunt bleef echter uit en ja, dan komen er uiteindelijk ook kansen voor Westlandia.

In de 38 e minuut een misverstand in de achterhoede van Forum Sport. Een enorme kans voor Westlandia en centrale verdediger Dario van Breukelen kon met een uiterste inspanning en een lichte overtreding een tegendoelpunt voorkomen.

Het leverde hem wel een gele kaart op.

De laatste minuten voor rust zette Westlandia wel aan, maar het bracht ze geen resultaat. Na rust opnieuw een oppermachtig Forum Sport.

In de 53e minuut een hard schot van Mostava Frederik dat goed gepakt werd door de Westlandia doelman.

De wedstrijd werd een beetje rommelig, met veel balverlies aan beide kanten.

In de 62e minuut de 2-0 voor Forum Sport. Middenvelder Jordy de Bruin schoot de bal van 25 meter hard boven doelman van Tuijl binnen. De wedstrijd was gespeeld.

Forum Sport wist in de slotfase nog 2 keer te scoren, beide keren met Mike de Graaf als doelpuntenmaker. De 3-0 in de 76e minuut en de 4-0 in de 90e minuut.

Trainer Bas Steffens had in de laatste 10 minuten nog Jordy de Bruin, Lorenzo Seymonson en Hugo van Diepenbeek gewisseld voor Joshua Steenvoorden, Orlando Agues Ribeiro en Tom Bijen. Een zeer verdiende overwinning van een sterk Forum Sport. Door de 3-0 overwinning van SHO bij Honselersdijk pakte SHO zde 1e periode titel. Forum Sport staat nu op een keurige 2e plaatst in deze sterke 1e klasse B.