Na de nederlagen tegen Volendam en Zwaluwen’30 was het voor Forum Sport erg belangrijk om weer te winnen. Zo zou er aansluiting bij de top vier in de 1e klasse A blijven met mogelijkheden voor een interessant slot van de competitie. Tegenstander sv Marken leek hiervoor de ideale tegenstander. De nummer laatst in de competitie met slechts 5 punten.

Helaas ontbraken er een drietal basisspelers als gevolg van schorsingen maar toch, het zou moeten kunnen.

Sv Marken weigerde mee te werken. Forum Sport nam wel, zoals verwacht, het initiatief maar sv Marken loerde op de counter. Grote kansen voor Forum Sport. In de 15e minuut een geplaatste kopbal van rechterspits Brian de Jong, gestopt door keeper Yort Willems van sv Marken. Een paar minuten later een hard schot van Chadion Melfor, opnieuw knap gestopt door de sv Marken goalie.

Het wachten was op de eerste goal van Forum Sport maar sv Marken kwam in de 17e minuut bijna op voorsprong. Een kopbal van spits Rick Boes op de lat boven keeper Jurriaan Jouvenaar. Een paar minuten later opnieuw een grote kans voor sv Marken, maar het schot van linkerspits Melvin Uithuisje  ging rakelings voorlangs.

Forum Sport kreeg nog 2 mogelijkheden vlak voor rust om de score te openen maar Mike de Graaf (kopbal) en Marc du Chatinier (schot voorlangs) waren niet succesvol.

Na de rust een scherp Forum Sport. Al in de 49e minuut de 1-0. Prima steekpass op Brian de jong die als een echte rechterspits keihard uithaalde in de verre hoek. Een paar minuten later een hard schot van Jordy de Bruin dat net geen doel trof.

In de 55e minuut een wissel aan Forum Sport kant. Chadion Melfor verliet het veld en voor hem in de plaats kwam Edoardo Saurwalt.

Eén minuut later de 2-0. Een mooie verre pass van Matthijs de Jong op Jordy de Bruin, voorzet van links en ja hoor…. Marc du Chatinier kon met een mooie afronding zijn 11e doelpunt van deze competitie aantekenen.

Met de komst van Edoardo Saurwalt werden beide vleugels optimaal benut. Rechts Brian de Jong en links Edoardo. Dat gaf veel ruimte in het centrum en daar wisten de Forum Sport aanvallers en opkomende middenvelders wel raad mee. In de 593e minuut goed doorzetten van Edoardo over links, klutsbal in de 16 meter en Mike de Graaf (weer goed op dreef vandaag) maakte de 3-0. In de 62e minuut corner van Jordy de Bruin, prima kopbal van Brian de Jong: 4-0.

Forum Sport was op stoom en speelde sv Marken compleet van de mat. Een slordigheidje van keeper Yort Willems werd via voorzet van Edoardo koel afgemaakt door Marc du Chatinier. Zijn tweede van vandaag en alweer zijn twaalfde deze competitie.

En met deze 5-0 was Forum Sport nog niet tevreden. Nieuwe energie werd ingebracht.

Het trainersduo Steffens/den Turk wisselde spits Marc du Chatinier (lichte blessure) voor Djai L’Ami.

Vlak hierna, 72e minuut,  opnieuw een goede actie van linkerspits Edoardo Saurwalt. Zijn scherpe voorzet werd uit pure onmacht door een verdediger van sv Marken in eigen doel geschoten. 6-0.

Forum Sport bleef sterk voetballen en het was voor de vele toeschouwers op het zonnige sportpark ’t Loo de vraag waar het zou eindigen. Ook centrale verdediger Gino Lauwers werd rust gegund en gewisseld voor Sebastiaan van Beek.

En waar iedereen dacht dat de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld kon worden kwamen er toch nog wat onverwachte en onnodige incidenten in de wedstrijd.

In de  75e minuut werd een verdedigende actie van Matthijs de Jong, door scheidsrechter Akkaya bestraft met een gele kaart. Zijn tweede, dus rood.

Even slikken, maar Forum Sport ging door waar het gebleven was: aanvallen. De zeer goed spelende middenvelder Hugo van Diepenbeek kreeg een slimme pass van Mike de Graaf en haalde hard uit. Zijn schot spatte op de paal.

In de 81e minuut een spaarzame uitval van sv Marken. Een fraaie lob van Youran Burggraaf kwam via de lat terug in het veld. Eén van de voorwaartsen van sv Marken wilde inkoppen maar kreeg een duw in de rug van Jordy de Bruin.

Scheidsrechter Akkaya wees naar de stip maar gaf ook een rode kaart aan Jordy, waar misschien een vermaning of geel meer op zijn plaats was geweest.

Leon Schipper benutte de penalty. 6-1.

Twee minuten voor tijd kwam sv Marken nog op 6-2 door een doelpunt van Kevin Giele. Vermeend buitenspel maar vlagsignaal werd genegeerd.

Eén minuut voor tijd brak Hugo van Diepenbeek door op rechts. Keeper uit het doel, sliding en ook hij kreeg rood van scheidsrechter Akkaya.

Laatste wapenfeit kwam van Edoardo die hard op de paal schoot. Een ruime overwinning van Forum Sport. Met een vijftal wijzigingen in de ploeg toch goed voetbal en veel doelpunten.

Jammer dat de uiterst sportieve wedstrijd in het laatste kwartier nog ontsierd werd door drie rode kaarten.

Door Jean Nederlof

foto VD. Trainer Bas Steffens kon tevreden zijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!