Forum Sport en RKAVV maken zich op voor een ware krachtmeting  zaterdag op het complex van RKAVV. Voor velen is het de ‘Wedstrijd van het Jaar’ waarin veel prestige op het spel staat. De bekerwedstrijd is een echte derby tussen twee grote, ambitieuze verenigingen uit Leidschendam – Voorburg. Aan de ene kant Forum Sport, spelend in de 1e klasse A van het zaterdagvoetbal, dat een wat wisselend seizoen doormaakt. Goede prestaties worden afgewisseld met teleurstellende wedstrijden.

Afgelopen zaterdag was er het teleurstellende verlies van 3-2 in Amsterdam tegen WV-HEDW terwijl een week eerder koploper Sportlust werd verslagen….. Dat de beslissende treffer in Amsterdam in de 2e minuut van de extra speeltijd viel maakt het extra zuur. Forum Sport heeft tot nu toe 12 punten behaald uit 7 wedstrijden.

Trainer Bas Steffens, ook een flink aantal jaren succesvol trainer geweest van tegenstander RKAVV,  kan beschikken over een fitte selectie. Alleen Mostava Frederik ontbreekt vanwege verblijf in het buitenland.

RKAVV speelt in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Zij staan in deze sterke klasse op een verdienstelijke 6e plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Afgelopen zondag nog  een klinkende overwinning van 5-1 tegen RKHVV uit Huissen (Gelderland).

Aan het begin van het seizoen speelden Forum Sport en RKAVV  in het kader van het Leidschendam-Voorburg kampioenschap tegen elkaar. Forum Sport won toen overtuigend. Beide spelersgroepen kennen elkaar dan ook goed. Denk alleen al aan de spelers Gino Lauwers (eerst RKAVV, nu Forum Sport) en Remco Overdevest (eerst Forum Sport, nu RKAVV) en het mag duidelijk zijn dat beide elftallen vol voor de winst gaan.

Het belooft een mooie, attractieve wedstrijd te worden. Een echte aanrader voor de voetballiefhebbers in Leidschendam-Voorburg. De aanvang is 17.00 uur. Sportpark de Kastelenring in Leidschendam. Daarna gaan de Damzwabbers, de carnavalsvereniging uit Leidschendam, helemaal los

Door Jean Nederlof

Reageer op dit artikel