Dat Forum Sport niet voor niets naar CSW in Wilnis was afgereisd bleek al snel vanaf de aftrap. Er werd direct druk gezet. Een overtreding in de 10e minuut op Matthijs Seilberger leverde een vrije trap op met mogelijkheden, zijn inzet verdween echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na 15 minuten is het Leo Dijkhuizen die op inzet de bal mee krijgt en alleen op keeper Jordy Wens af gaat, binnen de 16 meter wordt hij echter vanachter onreglementair door de keeper neer gelegd.

Slechts een straf is hiervoor op zijn plaats. Scheidsrechter de Jong, geen onbekende voor de thuisclub, zo bleek later, wuift onterecht voor een ieder, de overtreding naar het land der fabelen en laat doorspelen. Het moet gezegd dat de man niet slecht floot, maar toch. Even later is het, op aangeven van Mike Cornelissen, Justin Blok die een fraaie kans ziet afzwaaien en Forum Sport behoed voor een achter stand. Forum Sport bleef echter de gevaarlijkste ploeg alhoewel ook voor de thuisploeg enkele kansjes ontstonden . Inmiddels ontvangt Ian Baggerman in de 30e minuut een onterechte gele kaart voor een niets zeggende overtreding, wederom een misser van de leidsman. De meeste warmte bracht echter ongetwijfeld de thee in de rust.

Onderscheidende speler bleek de op links staande Robin Diets die met regelmaat de achterlijn haalde maar helaas ontbrak verder rendement. In de tweede helft ontspon zich een open wedstrijd met over en weer uitstekende mogelijkheden, maar ook met erg rommelige situaties, een beetje flipperkast voetbal zou je kunnen zeggen.

Kansen voor beide doelen waarbij Forum Sport de meeste pech blijkt te hebben,   twee inzetten die op de lat eindigen, een inzet die van de achterlijn wordt gehaald beroven de Voorburgers van een verdiende voorsprong. Inmiddels wordt er door Trainer Andre Lourens om de volle winst alsnog mee te nemen naar Voorburg achter één op één gespeeld om zodoende extra druk op de aanval te zetten.

Natuurlijk is zoiets niet zonder risico en ontstonden er ook voor CSW goede mogelijkheden. De uitstekend keepende Daniël Nolet bij de Voorburgers blijkt zijn gewicht in goud waard en levert ongelooflijke reddingen en mede door zijn inzet blijft de stand zoals deze was begonnen. Aan de andere kant was het keeper Jordy Wens die ook met kunst en vliegwerk zijn doel wist schoon te houden.

Meest teleurgesteld was Forum Sport, hoe anders zou de wedstrijd zijn verlopen als de heer de Jong had gedaan wat hij had moeten doen, een doorgebroken speler, de keeper reeds voorbij, van achter in de 16 meter neer leggen is rood en een penalty. Ook supporters van de thuisclub waren het hier over eens.

Geen winnaars deze middag, de 0 – 0 eindstand had ook 4 – 4 kunnen zijn en dan had het aanwezige publiek het ook wat warmer gehad.

Tekst: Arie Quartel.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!