Forum Sport speelde afgelopen dinsdagavond in het Sparta stadion een oefenwedstrijd tegen de talenten van Sparta BVO. Het werd een leuke, snelle en vooral leerzame wedstrijd.

Na een sterk begin van Sparta paste Forum Sport zich na een kwartier goed aan. Verdedigend stond het goed. Er werden weinig kansen weggegeven ondanks een voetballend overwicht van Sparta in deze fase.

Forum Sport begon steeds meer mee te voetballen en kwam ook een aantal keren dreigend door. Met een 0-0 werd de rust bereikt.

Na de rust was de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen maakten er een echte wedstrijd van en wilden graag winnen.

In de 65e minuut maakte Sparta 1-0. Een ongelukkige glijpartij van Tom Bijen leidde deze 1-0 in. Forum Sport gooide daarna alle schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Deze kwam na een mooie aanval, die met een fantastisch schot van Marc du Chatenier werd afgerond. Kort daarna kwam Sparta weer aan de leiding na een van richting veranderd schot.

Forum Sport kreeg via Brian de Jong nog een grote kans maar hij schoot de bal hard over het doel.

Het bleef dus 2-1, wat op zich helemaal geen verkeerd resultaat is.

Forum Sport speelde met een combinatie van 1e jaars senioren  uit het 1een 2e en zes spelers uit de O/19 junioren : Dario van Breukelen, Martijn Brummer, Floor Kranendonk, Jaap van Vliet, Tim Jellema en Jerone Goddet.

Een prima ervaring voor deze jonge ploeg!

Trainer Bas Steffens (Foto VD) was aanwezig bij deze wedstrijd en kon tevreden zijn over het elftal als geheel en de aanvulling uit de jeug

Door Jean Nederlof

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!