Natuurlijk waren de verwachtingen hooggespannen  in deze topper. ARC  stond ongeslagen bovenaan met Sportlust’46 en Forum Sport volgde op 3 punten. Beide ploegen hebben een duidelijke doelstelling, ARC wil promoveren en Forum Sport,  iets meer bescheiden, wil een prijsje pakken. De scheidsrechter van vanmiddag De Haan met twee neutrale assistenten, de heren Y.K. Groenbos en L. lubberding  haalden een prima niveau.

De toeschouwers gingen er na het eerste 20 minuten eens lekker voor zitten, beide ploegen hadden een uitstekende kans gecreëerd om de score te openen.  Forum Sport als eerste, na  een geweldige aanval over de nodige schijven is het Chadion Melfor die zijn inzet op de paal zag belanden en de rebound van Marc du Chatenier net naast gaan.

Aan de andere kant uit een onverwachts dood spelmoment,is er  een vrije trap vanaf de linker kant voor de thuisploeg, deze wordt door de ingevallen Kelvin Klein ingetikt. Een domper voor het goed spelende Forum Sport en een onverwachte opsteker voor de thuisploeg.

Natuurlijk ben je als ploeg dan even de weg kwijt en moet je de draad weer op zien te pakken. Forum Sport zocht  weer de aanval en in één van d1e acties in de 32e minuut is het de doelpuntenmaker die met een onbezonnen actie, met twee benen inkomen, de directe rode kaart kreeg voorgehouden van de leidsman De Haan. Een terechte beslissing  zo vond vriend en vijand.

Beide ploegen moeste even wennen aan deze nieuwe spelsituatie, hierdoor verliep het restant van de eerste helft nogal rommelig en had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.

Na de thee moest Forum Sport wel de aanval gaan zoeken en had daarvoor enige wijzigingen doorgevoerd, Matthijs de Jong bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Joshua  Steenvoorden, de middenvelder in vorm.  Ian Baggerman mocht  met zijn lengte in de spits gaan spelen  om meer druk te zetten op de verdediging van  ARC.

Het moet gezegd dat in het verloop van de tweede helft het duidelijk werd dat ARC een geweldige laatste linie heeft, met nog slechts één doelpunt tegen in vier wedstrijden zegt dat wel iets. Ook Forum Sport ondervond dit. Prima opgezette aanvallen stranden allemaal in de 16 meter en/of werden door slechtte passes vanaf de vleugels teniet gedaan.

De vele meegereisde supporters uit Voorburg  werden er een beetje moedeloos van en besefte dat dit Forum Sport geen potten konden breken. Het heilige vuur en de overtuiging waren er gewoon niet. Ook  de twee wissels, Hugo Diepenbeek voor de aangeslagen Mike de Graaf en Edoardo  Saurwalt  voor Mostava Frederik konden hier geen verandering in brengen.

Ook Forum Sport moest 10 minuten voor tijd nog een rode kaart incasseren. Gino Lauwers  ontving zijn tweede gele kaart voor  een onnodige overtreding vlakbij de zijlijn, zodat de laatste 10 minuten de balans weer in evenwicht was en de wedstrijd gespeeld leek.

Forum Sport drukte nog wel, maar de overtuiging ontbrak en de pijp leek leeg. Al met al een leerzame middag voor de nog jonge ploeg die volgende week ongetwijfeld gebrand zal zijn om in de thuiswedstrijd tegen mede koploper Sportlust’46  deze nederlaag recht te zetten.

Tekst: Arie Quartel

foto Ap de Heus. Trainer Bas Steffens liep met Forum Sport gisteren tegen een nederlaag op.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!