Forum Sport neemt punten mee uit Zeeland

23 September 2018, 08:01 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De eerste wedstrijd van de competitie was voor Forum Sport gelijk een eind uit de buurt. In Zoutelande moest worden aangetreden tegen promovendus De Meeuwen.

Een ploeg die na het kampioenschap van het vorig seizoen voor het eerst in haar 70 jaar historie in de 1e klasse mag uitkomen.

Nadat de burgemeester met groen witte das en ambtsketting de aftrap had verricht, was het de beurt aan de twee elftallen om hun kunsten te vertonen.

De eerste 15 minuten was het aan beide kanten vooral voorzichtigheid troef. Forum Sport, met een straffe wind in de rug speelde (te) vaak de lange bal en De Meeuwen was heel nerveus en startte defensief.

Pas in de 19e minuut werd het leuker om naar te kijken. Een hard afstandsschot van Nychel L’Ami dat knap door keeper Jesse kerkhove werd overgetikt. Uit de hoekschop die volgde schoot Gino Lauwers hard in. En die bijna-goal actie werd weer gevolgd door een halve omhaal van Mike de Graaf net voorlangs.

Het wachten was op de eerste goal en die viel een paar minuten later. Brian de Jong speelde zich vrij en schoot op doel. Zijn schot werd nog een beetje van richting veranderd door een verdediger van De Meeuwen maar trof wel doel.: 0-1.

In de 33e minuut werd de doorgebroken Hugo van Diepenbeek gevloerd door een verdediger van De Meeuwen. Iedereen dacht aan een strafschop maar niet -de overigens goed leidende- scheidsrechter Spaans.

De Meeuwen had niet zo veel in te brengen en kreeg pas een paar minuten voor rust een serieuze kans om te scoren. Maar dan is daar Forum Sport doelman Jurriaan Jouvenaar die weer een solide partij keepte en ook nu de doorgebroken Robin Dek het scoren belette.

Nadat  Joshua Steenvoorden nog een goede mogelijkheid vlak voor rust net niet wist te benutten was het tijd voor de Zeeuwse thee.

Na rust een ontketend De Meeuwen. Met de wind in de rug werd Forum Sport teruggedrongen op eigen helft. Er waren een paar goede mogelijkheden voor de Meeuwen maar, zoals al eerder vermeld, Jurriaan Jouvenaar keepte sterk. Het offensief van De Meeuwen duurde zo’n 15 minuten. Daarna pakte Forum Sport het initiatief en ging steeds beter combineren.

Mostava Frederik werd vervangen door spits Lorenzo Seymonson. Gelegenheidsspits Mike de Graaf nam de plek centraal achterin over.

Forum Sport controleerde de wedstrijd en wisselde in de 68e minuut de geblesseerde Dario van Breukelen voor Tom Bijen

Gelegenheidsspits Mike de Graaf nam de plek centraal achterin over. Joshua Steenvoorden werd gewisseld voor Abdelhak Bojaada.

Het waren 2 invallers die voor de 2-0 zorgden. Een goede steekbal van Tom Bijen werd door Lorenzo Seymonson goed aangenomen. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot hard en laag naast de linkerpaal in.: 0-2