Na de matige partij vorige week tegen Te Werve was het de vraag hoe Forum Sport in de laatste wedstrijd voor de winterstop zou presteren met nog steeds een aantal afwezige selectiespelers.

Het laag geklasseerde FC Breukelen was gisteren de tegenstander. De tegenstander die vorig jaar nog Hoofdklasse speelde was er alles aan gelegen om in Voorburg een goed resultaat te behalen. Het pakte anders uit.

Forum Sport begon de 1e helft sterk. Met veel passie werd de strijd aangegaan met het stugge FC Breukelen. Forum Sport was de bovenliggende partij maar zag Breukelen ook zo nu en dan gevaarlijk voor keeper Jurrian Jouvenaar opduiken.

Na een paar kansen voor Forum Sport met een schot van Edoardo Saurwalt voorlangs als grootste wapenfeit was het Hugo van Diepenbeek die in de 27e minuut doelman Jouvenaar te hulp schoot door de bal met een reflex van de doellijn te halen. Een 0-1 achterstand werd hiermee voorkomen.

In de 44e minuut een mooie aanval van Forum Sport over links. Chadion Melfor zette een een-twee op en schoot met rechts de bal naar de verre kruising. Helaas spatte de bal terug van de lat. Anders was het een prachtig doelpunt geweest. De rust werd met 0-0 gehaald.

Na rust bleef Forum Sport aandringen en drukte het Breukelen in de verdediging. Met mooi aanvalsspel kon een doelpunt niet uitblijven. Het geduld werd beloond.

Edoardo Saurwalt speelde zich in de 50e minuut knap vrij aan de linkerkant, haalde de achterlijn en trok als linkspoot de bal strak voor op spits Marc du Chatinier die beheerst inschoot: 1-0.

En waar iedereen dacht dat Breukelen vanaf dat moment alles op alles zou zetten om de gelijkmaker te forceren, was het tegendeel waar. Forum Sport gooide alle riemen los en speelde Breukelen bij vlagen van de mat.

Prachtig voetbal, ondanks de striemende regen- en hagelbuien. In de 53e minuut weer een prima voorzet van Edoardo Saurwalt. Joshua Steenvoorden kon net niet doeltreffend afronden. Zijn schot ging voorlangs.

Nadat aanvoerer Mike de Graaf een keihard schot net over zag gaan was het diezelfde Mike de Graaf die een voorzet vanaf rechts terugkopte op Marc du Chatinier die zijn 2e doelpunt van deze middag maakte (zijn 9e competitiegoal alweer dit seizoen) en Forum Sport op 2-0 bracht.

Breukelen was machteloos tegen dit Forum Sport. Het wachten was op meer doelpunten. In de 72e minuut een solo van de vandaag zeer goed spelende Hugo van Diepenbeek. Zijn schot op doel ging via een verdediger van Breukelen tegen de buitenkant van de paal.

Een minuut later de eerste wissel bij Forum Sport. De moegestreden Leo Dijkhuizen werd vervangen door de weer van een blessure herstelde Jordy de Bruin. Eén van zijn eerste balcontacten betekende de 3-0 voor Forum Sport. Een aanval over rechts via Chadion Melfor, voorzet en een droge knal van Jordy. Lekker om zo weer terug te komen in je team….

Forum Sport bleef aanvallen maar het bleef bij de 3-0, ook al was Edoardo met een kopbal heel dichtbij de 4-0. Hugo van Diepenbeek kreeg in de 84e minuut nog een publiekswissel. Voor hem in de plaats Djai L’Ami.

Een prima afsluiting van de 1e competitie helft. Het trainersduo Steffens – den Turk is erin geslaagd om Forum Sport aantrekkelijk, aanvallend voetbal te laten spelen. Een sterke selectie die als collectief buitengewoon goed presteert.

Na 12 wedstrijden staat Forum Sport met 25 punten op een gedeelde 3e plaats. Na de 6 weken wintersport, waarin de selectie 1en 2 van Forum Sport een lang weekend naar Engeland gaat, is de selectie eind januari, als de competitie weer hervat wordt, hoogstwaarschijnlijk weer op volle sterkte.

Het zou wel eens een heel verrassend seizoen kunnen worden….

Door Jean Nederlof

foto Ap de Heus. Spelers van het zo sterk presterende Forum Sport zetten hun handtekening op de bal voor de jeugdspeler Stef Vreugen.

Reageer op dit artikel