Het was improviseren voor het trainersduo Steffens/Den Turk. Van liefst 6 spelers van de A selectie was vooraf bekend dat ze door ziekte en/of blessures niet beschikbaar waren. In de warming up haakte ook Mostava Frederik af en na ca 15 minuten in de wedstrijd moest centrale vederdediger  Ian Baggerman vervangen worden. Hij werd vervangen door Djai L’Ami.

Het stond toen al 0-1 voor Xerxes DZB dat op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Bruce van Kesteren. Even leek het er nog op dat Mike de Graaf de bal van de doellijn kon weghalen met een sliding maar dat lukte net niet.

Xerxes was op dat moment heer en meester op het veld. Forum Sport werd volledig overspeeld. In de 22e minuut een dieptepass op Marcelo Gomes da Velga. De bal viel eigenlijk tussen verdediging en keeper in en Jurrian Jouvenaar kon de bal nog wel weg werken maar deed dat onreglementair. Scheidsrechter Korbee wees naar de stip. De strafschop werd genomen door Ingmar Maayen die hard en doeltreffend binnenschoot. 0-2

De Forum Sport aanhang hield zijn hart vast. Het gelegenheidselftal van Forum Sport wankelde en leek een grote nederlaag tegemoet te gaan. Een paar grote kansen voor Xerxes die met grote moeite door Jurrian Jouvenaar werden gekeerd.

Maar dan toch de ommekeer. In de 29e minuut scoorde Edoardo Saurwalt uit een corner die genomen werd door Chadion Melfor. Een belangrijk doelpunt dat er voor zorgde dat Forum Sport alle spanning van zich af wierp en goed begon te voetballen. Het werd weer een echte wedstrijd.

De rust werd met een 1-2 stand gehaald.

Na rust een goed spelend Forum Sport dat er weer in geloofde. Meer duels werden gewonnen. Onder aanvoering van de vaak ongrijpbare Chadion Melfor werd Xerxes onder druk gezet.

Het was al in de 3e minuut na rust dat Djai L’Ami een pass in de diepte op Chadion Melfor gaf. Hij nam de bal knap aan en kon doeltreffend afronden.

2-2 en alle aanwezige toeschouwers vergaten even de kou en gingen er echt voor zitten.

Het werd een spannende fase waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Xerxes liet zien waarom ze zo hoog geklasseerd staan en Forum Sport speelde zeer gevarieerd. Lange bal, korte combinaties. Snelle aanvallen over links en rechts.

Maar geen doelpunten meer. Het bleef 2-2 en dat was mede te danken aan een schitterende safe van Jurrian Jouvenaar op een afstandschot van Le Shwan Lisse. Hij ranselde de bal uit de kruising.

Morele winnaar was Forum Sport. Met 2-0 achter komen en dan toch een gelijkspel halen met zoveel wijzigingen in het team is knap. Dat gelijkspel was ook een goede weerspiegeling van de krachtsverhouding. Xerxes de 1e helft de betere ploeg. Forum Sport scherper en gevaarlijker in de 2e helft.

Forum Sport staat nu samen met Volendam op de 4e plaats met 19 punten. Deze competitie blijft erg boeiend!!

Door Jean Nederlof

Foto Ap de Heus. Man van de wedstrijd, Chadion Melfor van  het eerste elftal van Forumsport, en Niels Hertsenberg uit JO11-3 is gekozen als jeugdspeler van de week.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!