Beide ploegen startten op een koud en winderig sportpark  aan de wedstrijd  die zeker in de eerste helft geen echtte wedstrijd werd. De thuisploeg van trainer  Huib van Oostrom Soede  wilde achterin een muurtje metselen om dan met lange ballen een counter te forceren en daarmee gevaar te stichten bij de Voorburgers. Een speelstijl die Forum Sport zeker niet hanteert, zij wilde met gedegen voetbal de wedstrijd naar zich toe trekken en het spel maken.

Beide kwamen zeggen en schrijven de eerste helft met allebei één mogelijkheid zonder resultaat. De ca 250 toeschouwers konden zich derhalve niet warmen aan het vertoonde spel waarbij  de vele foute passes  over en weer zich aan elkaar regen.

Wel moet gezegd dat Forum Sport de zaken iets beter voor elkaar had. De snelle en vaak ongrijpbare  Chadion Melfor strandde echter  te vaak op de slimme geroutineerde achterwaartsen van Te Werve.

De tweede helft zou de verandering moeten brengen, maar daar leek het in eerste instantie niet op. De thuisploeg volharde in haar spelwijze, terwijl Forum Sport meer druk ging zetten, Leo Dijkhuizen kwam erin voor de moegestreden  Brian de Jong  om meer pressie naar voren te zetten. In één van deze aanvallen in de 62e minuut valt er voor de thuisploeg een ongelukkige handsbal in de 16 meter. De uitstekend leidende heer Raven uit Boven Karspel was zeer beslist en gaf een elfmeter. Marc du Chatenier bleek zelfverzekerd , de keeper van de thuisploeg Nicky van Sprang (ex Haaglandia) keepte zijn eerste wedstrijd en moest hiermee ook zijn eerste tegendoelpunt incasseren.

Ook na deze voorsprong bleef Forum Sport de betere ploeg maar moest alert blijven voor de counter,  met name vleugelspeler Rico Kogeldans en de op de randje  spelende spits Jaël Paas, een tweede gele kaart bleef hem bespaard, maakte het de forum Sport defensie lastig. Met nog 10 minuten op de klok wisselde trainer Bas Steffens  Eduardo  Sauerwalt voor de iets meer verdedigd ingestelde Djai L’ami.

Door het nodige oponthoud werd er aan deze 2e helft bijna zeven minuten toegevoegd, Met een drietal corners op rij voor de thuisploeg werd het voor de Voorburger toch nog even billenpnijpen. De opluchting was dan ook groot toe het laatste fluitsignaal had geklonken.

Terugkijkend zou een gelijkspel zeker voor beide verdiend zijn, we houden het er maar op dat de gelukkigste gewonnen heeft in deze 1e klasse onwaardige wedstrijd.

door Arie Quartel.

Jurrian Jouvenaar, Matthijs de Jong, Gino Lauwers, Timo Ploemen, Hugo van Diepenbeek, Chadion Melfor, Mike de Graaf (a), Marc du Chatenier, Joshua Steenvoorden, Brian de Jong (Leo Dijkhuizen), Eduardo Sauerwalt ( Djai L’ami)

foto VD Archief. Alexander Wagener.

Reageer op dit artikel