Forum Sport benut de kansen niet

7 October 2018, 09:12 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gisteren stonden er twee ploegen bij de aftrap die de competitie goed gestart waren. Forum Sport boekte twee overwinningen en Honselersdijk één keer winst en één keer gelijk. Er waren veel toeschouwers op dit duel afgekomen. Zij waren vooral benieuwd wie van beide ploegen de goede start konden voortzetten met winst.

Na wat aanvallen over en weer was het al in de 5e minuut dat Honselersdijk op voorsprong kwam. Een aanval over links werd doeltreffend afgerond door de spits van Honselersdijk, Tom van Veen.

Forum Sport kreeg hiermee zijn eerste tegendoelpunt van de competitie.

Honselersdijk bleef drukken en kreeg een aantal hoekschoppen op rij. Zij waren hiermee beste gevaarlijk en het was doelman Jurriaan Jouvenaar die een aantal malen handelend moest optreden.

Pas na een kwartier nam Forum Sport het initiatief over en kwam het moet goed positiespel een aantal keren in kansrijke positie voor Honselersdijk doelman Boy Zuiderwijk.

In de 2e minuut kreeg Forum Sport een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied. Nychel L’Ami schoot de bal met een streep in de korte hoek naast doelman Zuiderwijk: 1-1.

En hoewel Forum Sport de betere ploeg was, kreeg Honselersdijk in de counters ook kansen. Zo werd Leon de Brabander vrijgespeeld en kon alleen op doelman Jouvenaar af. Zijn schot ging in het zijnet.

En nadat Joshua Steenvoorden vlak voor rust verzuimde een vlotte combinatie aan Forum Sport kant goed af te ronden counterde Honselersdijk weer met een kopbal van Joe Valstar die bijna doel trof.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Forum Sport, met Edoardo Saurwalt voor Brian de Jong, meer in balbezit, veel kansen (Tom Bijen, Lorenzo Seymonson, Timo Ploemen) maar geen doelpunten.

En ja, dan is het toch Honselersdijk dat haar enige echte grote kans in de 66e minuut wel weet te benutten.

Een voorzet van links kwam in een druk strafschopgebied met enig geluk voor de voeten van Marcel Bruggeling die Honselersdijk opnieuw op voorsprong zette. Forum Sport probeerde nog van alles om de gelijkmaker te forceren.  Nog twee wissels aan Forum Sport kant: Pieter Blank voor Mostava Frederik en Marc du Chatinier (terug van een blessure) voor Joshua Steenvoorden. Het mocht niet meer baten.

Een beter spelend Forum Sport verloor van een slimmer, effectiever Honselersdijk.