Het wordt weer een winterse dag. Het gaat maandagmiddag flink sneeuwen en dat kan opnieuw voor problemen en gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Het KNMI geeft daarom vanaf 14.00 uur code oranje af. Dit meldt Omroep West.

Aan het eind van de ochtend trekt een gebied met flinke sneeuwval vanuit het zuiden het land binnen. Als eerste zijn de zuidelijke provincies aan de beurt. Daarna trekt de sneeuw het land over. Vanaf 14.00 uur geldt code oranje ook bij ons. Bij die waarschuwing is er volgens het weerinstituut grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.

Het KNMI verwacht dat er op sommige plekken 5 tot 10 centimeter sneeuw valt. Lokaal kan dat zelfs nog meer zijn.

Ook in de ochtend moeten weggebruikers extra alert zijn. Door bevriezing of sneeuwresten kan het op verschillende plaatsen glad zijn. De ANWB verwacht daardoor een drukke ochtendspits.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om maandag de hele dag rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg. De dienst adviseert mensen zo mogelijk thuis te gaan werken. Doordat het in de middag gaat sneeuwen, wordt een zeer zware avondspits verwacht.

Foto VD. Het is beter om de snelwegen te vermijden. Ook de toegangswegen zoals in het Damcentrum zullen druk worden.

Reageer op dit artikel