In de Laan van Haagvliet werd onlangs een feestje gevierd. De riolerings-werkzaamheden en herinrichting van de Laan zijn afgerond en dit alles met behoud van bomen. Het groen in de middenberm is vernieuwd en enkele bomen van klein formaat zijn toegevoegd.

In de afgelopen periode heeft de VVD een motie ingediend voor het (in beginsel) behouden van gezonde bomen. De motie werd mede ingediend door D66 en werd raadsbreed gesteund. Samen met wethouder Stemerdink heeft VVD-gemeenteraadslid Louise Kortman dan ook de laatste boom mogen planten.

Kortman: “De VVD is trots op de motie! Een belangrijke stap voor het behoud van het groen in onze gemeente. Momenteel worden veel werkzaamheden aan riolering en straten verricht. Dankzij de motie worden bomen in beginsel behouden tenzij de veiligheid in het geding is”.

“De VVD heeft oog en oor voor een groene gemeente”, aldus Kortman. “Komende week pleit ik namens de VVD wederom voor behoud van de bomen op Vlietland. Na de enorme bomenkap zijn er andere middelen nodig om verdere onnodige kap te voorkomen”.

Probleem hierbij is wel dat de Provincie eigenaar is van de bomen op Vlietland en de kapvergunning wordt afgegeven door de Gedeputeerde Staten. Het lijkt de slager die zijn eigen vlees keurt. De VVD heeft eerder een motie ingediend voor aanpassing van de APV om het beheer van het groen op Vlietland weer terug te leggen in de handen van de gemeente.

foto PR. Nadine Stemerdink (links) en Louise Kortman (rechts) in actie aan de Laan van Haagvliet.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!