Het bestuur en de fractie van D66 Leidschendam-Voorburg heeft een aantal organisaties in het zonnetje gezet. De aanleiding: de verjaardag van D66.

D66 bestaat dit jaar 50 jaar en dat is voor het bestuur en de fractie van D66 Leidschendam-Voorburg reden om te trakteren. Door in onze gemeente woonachtige leden van de partij zijn een aantal organisaties geselecteerd die passen bij de idealen van D66. “Al deze organisaties spelen een belangrijke rol in onze gemeente of in veel ruimere zin en zijn hier gevestigd,” legt voorzitter Frans Bothof uit.

Afgelopen maand ontvingen Marion Rusman, van de wereldwinkel, Jean-Luc Baeriswyl van het Mövenpick Hotel en Liesbeth Starrenburg van stadstuin Rusthout al een overheerlijke taart, deze maand werden nog vier organisaties in het zonnetje gezet.

Jeannette Ridder van Amnesty International was één van hen. “Wie is er nou niet bekend met het werk van Amnesty? Toch vinden onze leden het belangrijk dat met deze taart Amnesty weer even de aandacht krijgt die het verdient,” aldus D66 voorzitter Frans Bothof. De Voorburgse afdeling van Amnesty heeft zich 10 december j.l. ook ingezet voor de mensenrechten door in een ‘schrijfmarathon’ brieven te schrijven aan (politieke) gevangenen over de elders in de wereld.

Harrie Ozinga van Huygens Labs kreeg ook een taart van D66. Huygens Labs verrijkt het basisonderwijs door leerlingen al vroeg met wetenschap en techniek in aanraking te laten komen. Harrie: “Als een docent met passie techniek doceert slaat die vlam op leerlingen over. Ik help daar heel graag bij!”

Iris Piket is directeur bij Middin, een organisatie die op Buitengoed Dorrepaal mensen met een verstandelijke beperking inzet voor een nuttige dagbesteding. Op het terrein bevinden zich o.a. een kinderboerderij, speeltuin, kassen en houtzagerij. “De Dorrepaal huist een fantastisch initiatief, dat – volgens onze leden – nog te weinig mensen kennen,” aldus D66 raadslid Arrnoud Breedijk.

Mirjam Stichter van de Woej kledingbank ziet erop toe dat de kleding uit de 10 tot 15 zakken – die zij dagelijks ontvangen –  bij mensen terecht komen die het echt nodig hebben. Vooral zieken en mensen met een kleine beurs kunnen de kleding goed gebruiken. “Regelmatig verlaat een kant huilend van geluk ons pand. Aan dat geluk werk ik graag mee!”, aldus Mirjam, bij het ontvangst van de taart uit handen van D66-raadslid Tomas de Jager.

foto: Iris Piket ontvangt een taart van D66 secretaris Jacco van Maldegem en D66 raadslid Arnoud Breedijk