De bekendste nieuwkomer op de vanmorgen gepresenteerde kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam is de Iraans-Nederlandse activist en publicist Ehsan Jami, die in 2007 het Centraal Comité voor ex-moslims oprichtte. Op de leeftijd van 18 jaar was hij al gemeenteraadslid van gemeenteraadslid van Leidschendam-Voorburg, toen voor de Partij van de Arbeid. Ook was hij nog een jaar medewerker van Tweede Kamerlid Hero Brinkman van de PVV.

Aan het lidmaatschap van de gemeenteraad kwam in 2007 voor de toen 24-jarige Jami een einde bij het verschijnen van zijn boek ‘Het recht om ex-moslim te zijn’, bij welke gelegenheid hij in een opiniestuk de profeet Mohammed met Hitler vergeleek. Ook had hij zich tegen uitspraken gekeerd van Tjibbe Joustra, die nationaal coördinator terrorismebestrijding. Voor de plaatselijke PvdA in Leidschendam-Voorburg was toen de maat vol.

Jami zei geïnspireerd te zijn geraakt door de rechtsgeleerde en islamcriticus Afshin Ellian. In het dagblad Trouw noemde de toen 24-jarige Jami de profeet Mohammed een ‘crimineel’ en ’een verschrikkelijke man’. Na die publicatie werd hij in zijn toenmalige woonplaats Voorburg op straat afgetuigd en met de dood bedreigd. De laatste jaren heeft de zoon van een arts en een tot het christendom bekeerde moeder zich voornamelijk buiten de politiek gehouden en zijn studie hervat.

(Foto)Bron www.dagblad010.nl

 

 

Reageer op dit artikel