De Europese Commissie heeft bepaald dat er geen staatssteun door de gemeente is verleend bij de herontwikkeling van het Damplein. Met dit besluit kan de gemeente het dossier afsluiten.
Wethouder Floor Kist (Leidschendam Centrum); “We zijn uiteraard blij met dit besluit. Het is fijn dat we dit hoofdstuk nu definitief kunnen afsluiten. Hiermee kunnen we onze blik volledig op het heden en de toekomst richten. Het centrum van Leidschendam is sfeervol opgeknapt.” Dit is de tweede keer dat de Europese Commissie een besluit neemt in deze zaak. In een eerder besluit oordeelde de Commissie dat de gemeente een te lage prijs had gerekend voor de grond. De gemeente zou een bedrag van circa € 7.000.000 moeten terugvorderen bij de projectontwikkelaar van het Damplein, Schouten-de Jong Bouwfonds. Het Gerecht (Europese Hof van Justitie) in Luxemburg vernietigde dat eerdere besluit vanwege onvoldoende motivering.

In het bestaande, historisch centrum van Leidschendam zijn nieuwe woningen, winkels, cafés en restaurants gekomen, in de stijl van een Oudhollands waterstadje. Historisch waardevolle panden zijn opgeknapt, er is een ondergrondse parkeergarage aangelegd en de openbare ruimte is sfeervol ingericht.