Deze week staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe op het programma. We hebben het na de winterstop erg lastig gehad en slechts vier punten uit vijf wedstrijden weten te halen, hierdoor zijn we naar de 7e plek gezakt. Om bij de bovenste vijf te eindigen en mee te gaan doen in de kampioenspoule moeten we aanstaande vrijdag in ieder geval van VV Alkmaar winnen. Als de andere uitslagen dan enigszins logisch zijn, zouden we ons alsnog moeten kwalificeren voor de play-offs en verzekeren we ons in maart en april van acht topwedstrijden. Het beloofd een spannende week te worden en we hopen dat we kunnen rekenen op de steun van heel veel fans. Dus kom allemaal naar het Cars Jeans Stadion!

De teams liggen dit seizoen erg dichtbij elkaar, wij staan nu zevende maar als we vrijdag winnen kunnen we zomaar weer op de derde of vierde plek staan. De druk neemt toe en daar moeten we goed mee om zien te gaan. Afgelopen vrijdag reisden we af naar Hengelo om tegen de koploper FC Twente te spelen. Op een of andere manier hebben we het tegen Twente in uitwedstrijden altijd veel lastiger dan wanneer we thuis tegen de Tukkers spelen.

In de thuiswedstrijd dit seizoen speelden we een van onze beste wedstrijden en hadden we zeker recht op minimaal een punt, toch verloren we nipt met 0-1. Ondanks deze nederlaag en de mindere statistieken gingen we met een goed gevoel richting het oosten van het land. Helaas lukten het ons niet om het Twente net zo lastig te maken als in de thuiswedstrijd en gingen we het veld af met een 2-0 nederlaag.

Toch was er nog wel een hoogtepuntje op deze koude avond. Maartje Looijen maakte een jaar na haar knieblessure haar rentree in de basis, we zijn blij dat ze weer terug is!

Deze week draait alles om de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. Ik merk dat iedereen erg gefocust is en hard traint om er helemaal klaar voor te zijn. Zowel de speelsters als staf bereiden zich goed voor. We analyseren de tegenstander en praten met elkaar over onze tactiek. Donderdagavond gaan we na de training met het team eten en nog even gezamenlijk voor de tv wat ontspannen. Alles of niets dus aanstaande vrijdag en we kunnen alle support goed gebruiken! Het geeft ons veel energie als we zien dat de tribune goed gevuld is en we iedereen ons horen aanmoedigen. Kleed je goed warm aan, neem je vrienden, vriendinnen en familie mee en dan zie ik jullie hopelijk vrijdagavond om 19.30 in het Cars Jeans Stadion. Tickets zijn vooraf te verkrijgen via www.adovrouwen.nl/tickets of via [email protected], op de wedstrijddag zelf is de kassa vanaf 18.15 uur open. Kaartjes kosten voor volwassenen €4,- en voor kinderen tot 17 jaar €2

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!