Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft eindelijk weer eens voor eigen publiek gewonnen.  In de eerste helft viel vrij weinig te beleven. Beide ploegen kregen één echte kans, meer opwinding was er niet te beleven. Alphense Boys was de eerste die dreigend was, dat die kans, een schot van Patrick Krop, na een half uur spelen was, zegt genoeg over de amusementswaarde van de eerste helft. Vlak voor rust zorgde Jordy de Wit voor de enige doelpoging van de Leidschendammers. Hij kopte van dichtbij tegen de doelman aan.

Na de thee was er meer te beleven. RKAVV nam al snel het overwicht en was meestal via de snelheid van Hayden Bergen gevaarlijk. Toen daar ook nog eens het publiek achter ging staan was het langzaamaan wachten op een rood-witte openingstreffer. Die viel na een klein uur spelen. Uit een corner van Jop Verhagen vuurde Burak Huyuk met zijn hoofd de bal richting de bovenhoek: 1-0. RKAVV hield controle over de wedstrijd maar doelman Mike Ten Kroode moest een aantal keer optreden. Daarin slaagde hij uitstekend. Hij bleek een grote lastpost voor de Alphenaren. Toch bleven de gastheren ook gevaarlijk. In blessuretijd was het invaller Hamza Boukhari die de wedstrijd besliste: 2-0.