Annemarie van de bekende damesmodezaak ‘annemarie mode’ in de Herenstraat nr 81 Voorburg gaat er mee stoppen. Hiermee komt een einde aan een mooie periode, want de onderneemster zit met haar winkels nu zo’n 20 jaar in het Huygenskwartier.

,,Ik begon in 1997 mijn eerste winkel in de Herenstraat nr 95 in avondkleding’’, vertelt de Voorburgse. ,,Vervolgens begon ik een bruidsmodezaak op nr 57. In zo’n tien jaar tijd heb ik hier een mooi bedrijf van gemaakt. Ik kreeg vervolgens de mogelijkheid om mijn huidige pand tegenover huize Swanesteyn te betrekken waar ik nu zo’n zeven jaar zit. Er is nu echter een moment aangebroken dat  het vanwege mijn leeftijd genoeg is. De Herenstraat wordt overigens steeds gezelliger.

Liefde

Annemarie valt wel even stil als ze de woorden over haar winkel uitspreekt. Het vak van de damesmode gaat haar namelijk bijzonder aan het hart. Ze realiseert zich dan ook dat het einde van een mooi fase nadert. ,,Het was een geweldige tijd’’, erkent ze. ,,Ik heb mijn vak met enorm veel liefde gedaan. Ik geef veel tijd en aandacht aan mijn klanten,  met tal van hen heb ik een bijzondere band opgebouwd’’. 

Genieten

Over 20 jaar damesmode kan Annemarie dan ook een boek schrijven. ,,Ik geniet er van om mensen aan te kleden’’, zegt ze. ,,Het geeft mij voldoening als men blij de zaak uitloopt, daar word ik zelf gewoon heel blij van. Ik reisde veel naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Thailand om dameskleding en stoffen in te kopen. Dit was heerlijk om te doen en  om in die landen alles mee te maken’’.

Kortingen

Aangezien ‘annemarie mode’ binnenkort gaat sluiten, is de nieuwe wintercollectie nu al met grote kortingen afgeprijsd. ,,Alles moet weg’’, stelt Annemarie. (Foto VD) ,,Ik houd mijn deuren open totdat alle artikelen zijn verkocht. Dat geldt straks ook voor de zomercollectie, die ik reeds had besteld, vanaf half december zullen deze artikelen, jurken, truien en topjes, binnen komen en verkrijgbaar zijn. Daarnaast zitten er in de collectie die met korting wordt aangeboden: sieraden, tassen en sjaals. Ik hoop veel van mijn (vaste) klanten te begroeten. Niet alleen voor een soort afscheid, maar ik gun hen ook mijn collectie die echt tegen hele goedkope prijzen weg gaat’’.

Foto’s en tekst Monique Brus.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!