Het bestuur van handbalvereniging EHC heeft plannen om een eigen ballonhal te financieren. ,,Helpt u ons mee een ballonhal bij EHC-clubgebouw de Break Out te realiseren”, vraagt het bestuur hardop. ,,Zo kunnen alle teams straks tijdens veld- én zaalseizoen handballen op Sportpark Westvliet.  Dat betekent het gehéle jaar trainen en wedstrijden spelen op dezelfde plek.   Het idee is om een ballonhal aan te schaffen van 35 bij 45 meter die tijdens de zaalcompetitie  (september tot eind maart) plek biedt aan 2 jeugdvelden (20x30m) naast elkaar of 1 standaard handbalveld (20x40m).

Waarom dit ambitieuze plan?

—  • Kijkend naar de toekomst van de club is het – financieel gezien – slim om de almaar stijgende kosten voor zaalhuur aan te pakken.

—  • Daarbij helpt het EHC als we ook in de winter kantine-omzet hebben.

—  • Nazomer, herfst, winter of voorjaar? We trainen steeds op dezelfde plek. Ook wordt het makkelijker (en vooral minder kostbaar) om extra te trainen.

Goed om te weten! Ballonhallen van nu zijn stukken beter van kwaliteit dan de pijn-aan-de-oren-hallen van vroeger.  De hal die EHC op het oog heeft is vergelijkbaar met de accommodatie die Voorburgse hockeyclub Cartouche recent heeft gerealiseerd.

Hoe wil EHC dit financieren?

Het kost in totaal ongeveer €290.000 om deze ballonhal te realiseren. EHC kan uit eigen middelen in elk geval €100.000 vrijmaken.  ,,De resterende €190.000 hoopt de vereniging bij elkaar te krijgen met financiële hulp van de leden van EHC. Hiervoor willen we een crowdfunding-actie opzetten”, aldus het bestuur. ,,Momenteel is er al € 77.000,= ingeschreven, we zijn op de goede weg”.

foto PR.EHC.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!