Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een eenzijdige wedstrijd wisten de handballers van EHC eenvoudig te winnen van Berdos uit het Noord-Hollandse Bergen. Na 60 minuten handbal stond er een 40-29 eindstand op het bord.Dit was één van de laatste wedstrijden in sporthal De Fluit, eind januari wordt de eigen ballonhal aan de Groene Zoom de thuishaven.

In de eerste helft was er nog wel evenwicht in de wedstrijd. Er werden door beide teams veel punten gescoord. Maar het tempo lag erg laag waardoor het een wat saaie handbalpot werd. Maar er waren, zoals in iedere handbalwedstrijd, nog wel een paar leuke hoogtepunten. Zo scoorde Wessel de Rijk met een vliegertje en ook jeugdspeler Jobbe Heidt maakte een goal uit een prachtige pass van Pim Hessing. Bij rust was het 21-19.

Uitgeblust
De tweede helft was éénrichtingsverkeer. EHC was duidelijk de bovenliggende partij en het uitgebluste Berdos kon nog maar weinig tegenstand bieden. Xaveer Obbens zorgde voor een hoogtepunt met een prachtige actie vanaf de cirkel en ook de acties van Hedi Boumnijel, die nogal wat pogingen nodig had om te scoren maar toch tot 4 treffers kwam, zorgden voor wat opwinding op de tribunes. Aan het eind stond er 40-29 op het bord en waren de punten binnen voor EHC dat nu stevig in de middenmoot staat.